Træer for et bedre klima

0

Kronprinsesse Mary plantede det første træ ved Genplant Planeten, et arrangement hvor 15.000 skolebørn stikker fødderne i gummirøjserne og spaden i jorden, for at plante træer for et bedre klima.

Af -

Den 2. november 2015 gik startskuddet til Genplant Planeten, hvor 15.000 skolebørn planter træer for et bedre klima.

HKH Kronprinsesse Mary deltog ved åbningsarrangementet ved Naturcenter Herstedhøje i Albertslund, hvor hun plantede det første træ i den splinternye skov: Prinsesselunden.

Kronprinsessen fik hjælp af 120 lokale skolebørn, til at plante flere træer, svide kul og i det hele tage undersøge, hvordan skov, træ og klima hænger sammen.

Genplant Planeten 2015

Mary plantede det første træ ved Genplant Planeten. Foto: Simon Auken Beck

Genplant Planeten

Projektet går ud på at børn skal lære hvordan man selv kan gøre noget ved klimaforandringerne. For ethvert barn ved jo at der er noget galt med klimaet, mens kun de færreste ved hvad de selv kan gøre ved problemet. Det får de nu muligheden for med Genplant Planeten.

”En af de måder vi kan komme klimaforandringerne i møde på er ved at plante træer, dyrke skoven bæredygtigt og bruge træ, som er dyrket på en bæredygtig måde. Træer optager CO2 fra luften og bygger kulstof ind i deres plantekrop. Vi kan altså gemme kulstof i skove og i træting. Det er jo supersmart” fortæller Projektleder Malene Bendix fra Skoven i Skolen og som fik ideen til Genplant Planeten.

Naturvejleder forklarer hvorfor det er godt at plante træer for klimaets skyld. Meget illustrativt er kloden punkteret. Foto: Simon Auken Beck.

Naturvejleder forklarer hvorfor det er godt at plante træer for klimaets skyld. Meget illustrativt er kloden punkteret. Foto: Simon Auken Beck.

Grønne klasseværelser

I løbet af første uge af november vil 15.000 skolebørn plante over 30.000 små egetræer, bøgetræer, birketræer – og en masse andre træer – over hele landet. Træerne bliver plantet på skoler, i skoven eller som skovrejsning på den bare mark.

Med tiden bliver skovene til små skoleskove og grønne klasseværelser hvor børnene kan lære om sammenhængen mellem skov, træ og klima. Dertil kan de nye godt af det undervisningsmateriale der er udviklet til Genplant Planeten.

På Genplant Plantens hjemmeside kan du se, hvilke skoler som planter hvor og hvornår. På hjemmesiden kan du også finde de undervisningsforløb og aktiviteter der er udviklet til projektet.

Genplant Planeten 2015

Pige planter bøgetræ ved Genplant Planeten. Foto: Simon Auken Beck

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Læs mere:

TEMA: Hvad betyder træ for klimaet?

Træ er et lager af CO2 i skovene og i træprodukter, og træ er et rigtig godt byggemateriale. Derfor: Brug træ i kampen mod klimaforandringerne.

Derfor gavner skove og træ klimaet

Vi kan nedbringe CO2-indholdet i atmosfæren på to måder: Vi kan udlede mindre CO2 og vi kan fjerne CO2 fra atmosfæren og lagre den. Ved at bruge træ gør vi begge dele på én gang.
Læs mere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×