Træer skal markere klimaaftale

0

Moder jord skal genplantes: Med målet om at plante 8 milliarder træer inden udgangen af år 2020 markeres underskrivelsen af international klimaaftale med en opfordring til at plante træer.

Af -

Mother Earth Day

Klimaaftalen, som blev indgået under stor bevågenhed ved COP21 i Paris sidste år, underskrives af 196 regeringer den 22. april.

I aftalen, er alle lande blevet enige om, at arbejde for at begrænse den globale temperaturstigning til 1,5 grader celsius og i hvert fald under 2 grader celsius.

Et af midlerne til at nå målet er at plante træer, mange træer. Derfor er det heller ikke tilfældigt, at der samme dag som klimaaftalen underskrives, er millioner af mennesker verden over der markerer den årlige og internationale Moder Jords Dag, eller på engelsk International Mother Earth Day, hvor årets tema netop er træer.

Kampagnens mål er at få plantet 8 milliarder træer, et for hvert levende menneske, inden år 2020.

Earth-Day-2016

Træernes rolle

Skovene har en vigtig rolle at spille i kampen mod klimaforandringerne. Skovene og deres træer optager kulstof, renser og køler luften, fungerer som naturlige vandpumper, stabiliserer jordbunden og fungere som habitat for mange dyr og planter og er dermed en vigtig faktor i arbejdet med at skabe en mere bæredygtig udvikling.

Dertil spiller skovens produkter også en vigtig brik i kampen mod klimaforandringerne. Bæredygtigt producerede træ er et klimavenligt råstof som kan spare meget CO2 når det erstatter byggematerialer som beton, stål, aluminium og plastik som er meget energikrævende at producere.

Så nu er der kun tilbage at finde en plet, hvor der er plads til et lille træ.

 

Fakta

Læs mere:

  • Træer for et bedre klima
  • Træ Er Genialt

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Bedre takter for verdens skove

To nyligt udkomne rapporter fortæller om bedre takter for verdens skove. Arealet med certificeret bæredygtigt drevne skove stiger og skovenes densitet øges efter årtier med nedgang. Dog består bekymringen for den vedvarende afskovning.

State of the World’s forests 2011

I FAO’s rapport om skovenes globale tilstand, stilles der denne gang skarpt på den globale skovressource, hvordan der kan udvikles en bæredygtig skov og træindustri, skovenes relation til klimaændringer, samt skovenes lokale værdi.
Læs mere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×