Træer skal skærme for vind i Ørestad

0

Træer er ikke blot pæne at kigge på - de er også utroligt funktionelle.

Af -

Beboerne i Ørestad bliver i løbet af det næste halve år beriget med en ny, grøn oase med navnet Hannemanns Park, der kommer til at ligge foran Rambølls domicil i Ørestad. Rambølls medstifter Johan Hannemann lægger navn til parken, og det bliver virksomhedens egne ingeniører og landskabsarkitekter, der skal stå bag de arkitektoniske streger i projektet.

Mandag blev det første spadestik taget af koncernchef Jens-Peter Saul, der er begejstret for de nye planer:

”Rambøll eksisterer for at bidrage til en langsigtet, bæredygtig udvikling af samfundet, hvor mennesker og natur trives. Det ønsker vi ikke kun at skabe ude i verden på vores mange projekter, men også foran vores eget hovedkontor, der skal forvandles fra en grå, livsforladt plads til en oase med liv og grøn bevoksning, hvor områdets beboere og Rambølls medarbejdere kan mødes i det daglige. Med projektet viser vi, hvordan en grøn, naturbaseret byudvikling kan sikre og styrke den fortsatte by- og livskvalitet i Ørestad, som er under rivende udvikling. Vores ambition er at skabe et smukt og indbydende åndehul, der er attraktivt, trygt og værdifuldt for borgerne.”

Et støjværn af træer

Har man dog opholdt sig i Ørestad, har man nok også erfaret, at det blæser en del i bydelen. En af områdets største udfordringer er den dominerende sydvestenvind, der kan skabe kastevinde på pladsen samt støjen fra motorvej, metro og kystbanen, der er blevet en naturlig del af hverdagens lydkulisse i området.

”Det største problem ved pladsen er, at støjen og vinden ikke får nok modspil”, siger Neil Hugh Mclean Goring, projektleder i Rambøll.

Hovedgrebene i den grønne makeover består derfor i at skabe et opholdsareal med bænke, 300 træer og anden bevoksning, samt kanalen, der bugter sig gennem området, som vil løse flere af problemerne samtidigt. Korrekt placeret vil træerne skærme for vinden og reducere vindhastigheden betydeligt, som man ved hjælp af modellering har analyseret nøjagtig hvor kommer fra.

Derudover vil beplantningen bidrage til, at arealet kan understøtte den biodiversitet, der ofte bliver glemt i udviklingen af vores byer i dag. Og endelig vil det nye lydbillede fra bladenes raslen, fuglekvidder, vandets rislen fra kanalen og snakkende mennesker give støjen fra forbrændingsmotorer, sporadiske dyt og friktionen mellem asfalt og bildæk konkurrence.

”Man maskerer så at sige støjen fra de store trafikstøjkilder med andre mere behagelige og naturlige lyde, og reducerer på den måde, hvordan de generende, højfrekvente lyde i området opleves”, forklarer Neil Hugh Mclean Goring.

Projektet forventes at stå færdigt i foråret 2019.

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Københavnere får gratis træer

Borgere skal gøre byen grønnere med gratis træer.

København får ny byskov

Københavnerne kan se frem til en ny 14 hektar stor byskov.

Læs mere

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Følg os på Facebook

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×