Træfpunkt af træ

0

At finde fodfæste i et nyt land er ikke nødvendigvis nemt – men i det mindste kan migranter i Sverige nu tage hul på deres nye liv under en smuk træpavillon.

Af -

Portalen i Hageby i Sverige er stedet, hvor nytilflyttede borgere kan mødes og få hjælp til at komme i gang med job, studier, sprogundervisning eller bare lære nye mennesker at kende.

Udover at møde hjælpsomme mennesker og få et kærligt skub i retning af uddannelse eller arbejde kan de besøgende hos Portalen nu også nyde synet af den netop indviede træpavillon, som danner rammen for møder og events.

Naturligvis af træ

Tilbage i 2016 tog en gruppe af arkitekter og ingeniører, som var migreret til Sverige, initiativ til at bygge det attraktive og ikoniske mødested.

Projektet blev støttet af Statens Kunstråd og Norrköpings Konstmuseum, og arkitektfirmaet Map13 Barcelona blev inviteret til at komme med kunstneriske input. Map13 fokuserer gerne på bæredygtige og lokale materialer – og i et land som Sverige med en lang og stolt tradition inden for trækonstruktion, måtte Portalen Pavillon naturligvis primært bygges af træ.

Resultatet af samarbejdet stod færdigt i efteråret 2020 i form af en stor, fleksibel og gennemsigtig pavillon, der fungerer som en del af Portalen.

Både materialerne og konstruktionsteknikken blev nøje udvalgt til pavillonens kontekst og funktion. Taget er konstrueret af træ, der er bøjet ved hjælp af fugt – en innovativ, teknisk løsning udformet af Map13 og Dala Massivträ. Den lette struktur gør, at taget med et minimum af materialer alligevel dækker et stort område.

Foto: Niklas Jurander

Fire meter høj

Portalen Pavillon består af to lag lægter lagt på tværs af hinanden, så de danner et gitter. Gitteret er bygget som en flad måtte på jorden og derefter løftet for at danne en tredimensionel buet overflade, der fungerer som en effektiv skalstruktur.

Gitteret understøttes af fire buede kanter, der mødes i de fire hjørner. Disse åbne buer er lavet af lamineret limtræ. Pavillonen er fire meter høj og beklædt med polycarbonatplader, som tillader lyset at passere igennem og ændre de besøgendes opfattelse af ​​det indre og det udvendige rum.

Kilde: Woodnet.se og Map13

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×