Træhotel på texansk

0

Limtræ og DLT er blandt ingredienserne i et stort, nyt træhotel beliggende i ”The Lone Star State”.

Af -

På Hotel Magdalena i Austin, Texas, kan gæsterne på de 89 værelser hurtigt få en følelse af at befinde sig i en træhule. Hotellet er nemlig Nordamerikas første, der er bygget af massivtræ.

Det er arkitektvirksomheden Lake|Flato, der har designet hotellet for den texanske hotelkæde Bunkhouse Group, og valget faldt på træ på grund af materialets miljømæssige fordele – og fordi fremgangsmåden barberede tre måneder af selve byggeprocessen.

Præfabrikerede komponenter

Hotellet blev rejst – på hurtig vis – af præfabrikerede komponenter af blandt andet limtræ og DLT (Dowel Laminated Timber). Synlige trægangbroer i korridorerne fører ind i hvert af værelserne og skaber en tæt sammenhæng mellem det indvendige og udvendige af hotellet.

Tidligt i forløbet blev Lake|Flato og Bunkhouse enige om, at et bæredygtigt byggeri ville passe godt ind i en større samtale om at reducere energi, spare på vand og i det hele taget passe bedre på planeten.

Det konstruerede DLT bliver ifølge Lake|Flato mere og mere populært inden for europæisk og australsk arkitektur, og arkitektfirmaet håber, at det nye hotel vil betyde en større udbredelse af DLT, også i USA.

Kilde: ArchDaily

Fotos: Nick Simonite

Fakta

Massivtræ er en samlet betegnelse for træprodukter af forskellig størrelse og funktion. Blandt produkterne er limtræsbjælker, LVL (laminated veneer lumber), NLT (nail-laminated timber), DLT (dowel laminated timber) og CLT (cross-laminated timber).

Kilde: Vox.com

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×