Træhuse i København

0

Hvem skulle have vidst, at vores hovedstad byder på så mange spændende træbyggerier? Ny bog viser os rundt i byen og fortæller på underholdende vis om nogle af de mest markante.

Af

40 huse af træ. Nogle af dem kender vi alle sammen, som Pantomimeteatret i Tivoli eller Søpavillonen. Andre er mere overraskende – for eksempel Kolonnaden på Amalienborg, som de færreste vist havde opdaget faktisk er lavet af træ.

Kolonnaden på Amalienborg er bygget af træ. Foto: Trond Arild Ydersbond

Journalist og forfatter Peter Olesen tager os med rundt til toiletter, lysthuse, møller og museer af træ i sin nye bog ”Træhuse i København”, der er udkommet på forlaget Frydenlund.

”Jeg elsker træhuse og bor selv i et den største del af året, og i København synes de ret oversete. Spørger jeg folk, om de kan nævne bare tre træhuse i København, opgiver de fleste”, fortæller Peter Olesen om baggrunden for at skrive bogen i Træ.dk’s serie Seks skarpe om træ.

Hele landet næste gang?

Bogen er forsynet med et kort med numre på, som man kender det fra turistbrochurerne. Her er de 40 seværdige bygninger plottet ind, så man kan planlægge sin rute rundt i byen.

Peter Olesen fortæller informativt og underholdende om de mange bygninger, og det er svært at undgå at blive smittet af hans entusiasme for byens træhuse – nogle smukke, andre i forfald, alle med en spændende historie – der giver lyst til at spænde cykelhjelmen eller vandrestøvlerne og med bogen i hånden tage på træhus-sightseeing i København.

Søpavillonen – i folkemunde kendt som Klamydiaslottet – er en af Københavns mest kendte træbygninger. Foto: Kenneth Sørensen

Peter Olesen fortæller, at han under arbejdet med bogen blev overrasket over at opdage, hvor mange der – ligesom ham – selv elsker træhuse.

”Folk blev ofte helt entusiastiske og ville vide mere og selv byde ind med eksempler, hvis de ellers kendte nogen. Også eksempler på skønne træbygninger ude i landet – måske et emne til en opfølgende bog? Jeg er allerede lidt tændt”, siger den træelskende forfatter til Træ.dk.

Bogen “Træhuse i København” kan erhverves for kr. 149,- hos Forlaget Frydenlund og i boghandler.

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at træ.dk må opbevare mit navn og e-mail, overføre det til mailplatformen Mailchimp samt sende mig information og nyheder via e-mail.