Træhuse vokser (næsten) ind i himmelen

0

Et højhus udført i krydslamineret træ vil efter planen stå klar på Østerbro i 2019. Med sine seks etager får det titel af Danmarks højeste træhus – i hvert fald indtil et planlagt byggeri i Køge overhaler med yderligere en etage.

Af -

Krydslamineret træ (CLT) gør det muligt at bygge stort og højt med træ, og det bliver stadig mere populært rundt omkring i verden. Også i Danmark får flere og flere øjnene op for de gode egenskaber ved CLT, og senest har Cree Denmark meldt ud, at man snart går i gang med opførelsen af et højhus i træ på Østerbrogade i København.

CLT er en slags limtræ hvor elementet laves af flere lag brædder (minimum tre lag), der samles med en typisk 90 graders vinkel mellem lagene. CLT adskiller sig på den måde fra almindelig limtræ, hvor brædderne kun er samlet i én retning.

Udover at være garant for en hurtig og effektiv byggeproces med et fordelagtigt CO2-regnskab er CLT-elementerne også 100 procent demonterbare og kan genanvendes til senere projekter.

“Træbyggeri er bedre for klimaet, det er hurtigt og nemt at arbejde med som byggemateriale, håndværkerne elsker det, og selvom materialet er dyrere, er der samlet set en bedre økonomi i at bygge med træ”, siger direktør for Cree Denmark Frederik Spanning til Politiken.

Huset bliver seks etager højt og skal bestå af 20 studielejligheder med et og to værelser. Byggeriet bliver udført af Cree Denmark, mens Vilhelm Lauritzen Arkitekter står for arkitekturen og Moe er rådgivende ingeniør.

Endnu et højt træhus ser snart dagens lys, når Foreningen Fællesbyg Køge Kyst i løbet af 2019 bliver færdig med et 24 meters etagebyggeri med familieboliger i syv etager.

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×