Træpavilloner byder pandemien trods

0

COVID-19 fik ganske vist sat en stopper for den traditionelle Fallas-festival i Valencia, men virussen forhindrede ikke, at de pludseligt overflødige træmaterialer blev brugt på anden vis – blandt andet til at beklæde en række pavilloner.

Af

Hvert år i marts afholder indbyggerne i den spanske by Valencia en festival til minde om Sankt Josef – og hvert år bliver paradeflåderne ceremonielt brændt af bagefter. Men ikke i år. Coronavirussen satte en stopper for festlighederne, og festivalen blev – lige som stort set alle andre begivenheder – aflyst.

Træet til paradeflåderne lå derfor nyttesløst hen, indtil det Valencia-baserede studie MUT Design besluttede sig for at bruge det til noget helt andet end oprindeligt planlagt. I stedet for at ende på bålet som kulmination på festen, er træet blevet skåret i tusindvis af små stykker og bearbejdet af den lokale træarbejder Manolo García til tre standardstørrelser på 14, 16 og 18 centimeter.

Og nu sidder de og ligner nærmest bark uden på fem modulære træpavilloner, som i 2022 skal huse værkerne fra 50 designere i forbindelse med fejringen af Valencias titel som Verdens Designhovedstad. Indtil da er pavillonerne en del af en vandreudstilling og kan ses forskellige steder i Spanien.

Kilde og fotos: MUT Design Studio

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×