Træprisen 2012 gik til KHR arkitekter

0

KHR arkitekter fik tildelt den prestigefyldte arkitektur- og hæderspris for sit lange virke som nyfortolker af Nordisk arkitektur.

Af -

KHR arkitekter fik Træprisen 2012

Et langt virke som nyfortolkere af Nordisk arkitektur blev afgørende for, at KHR arkitekter fik tildelt den prestigefyldte arkitektur- og hæderspris – Træprisen – den 1. november 2012.

Kultiveret tektonisk orden

”Alle KHRs huse er realiseret med en kultiveret tektonisk orden. Både de konstruktive og de kompletterende elementer er aflæselige og til stede i deres egen ret. Vel at mærke ikke sådan, at de er ekspressivt eksponeret. Nærmere sådan, at de på den ene side er ordnet, så de kan indtage deres plads i helheden, og derved berige den, og på den anden side stå ved, hvad de er – en konvektor, en afdækningsrist eller et ventilationsarmatur – fordi de er behandlet som design. Kvaliteten i arkitektarbejdet er højt, men det er også lige højt på alle skalatrin.” siger professor, arkitekt Anders Brix fra priskomiteen.

Grønlands Naturinstitut af KHR arkitekter

Vinderen af Træprisen 2012, KHR arkitekter, står bl.a. bag Grønlands Naturinstitut i Nuuk (Foto: Træprisen 2012)

Stolte modtagere

“Vi er meget stolte af at modtage Træprisen. Det er én af de priser, der rigtig betyder noget i faget, fordi det er en klassiker, og fordi den ikke fokuserer på et enkelt projekt, men et helt virke. Det vil sige, man får at vide at ens generelle produktion af huse har en høj standard. Og det er jo det bedste kompliment, man kan få.” udtaler Mikkel Beedholm, der er arkitekt og partner i KHR arkitekter efter modtagelsen af Træprisen 2012.

Om Træprisen

Træprisen er indstiftet af Træinformation som en arkitektur- og designpris.

Træprisen tildeles arkitekter som en anerkendelse af i arbejder at have vist sig i besiddelse af særlige kunstneriske kvalifikationer og teknisk dygtighed med hensyn til træs rette anvendelse og behandling.

Læs mere om Træprisen på www.traeprisen.dk

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×