Skovtårn på toppen

3

Efter knap et års byggeri blev Camp Adventures meterhøje skovtårn i Gisselfeld Klosters skove officielt indviet i lørdags.

Af -

Statsminister Lars Løkke Rasmussen klippede snoren, da Camp Adventures nybyggede skovtårn i lørdags kunne sige farvel til udfordringer og forsinkelser og goddag til et forventet besøgstal på 100.000 om året.

Gisselfeld

Tårnet er 45 meter højt og tager besøgende 140 meter over havets overflade. Det gør det til det højest tilgængelige punkt på Sjælland.

Besøgende vil gå ad en 900 meter lang boardwalk op til tårnet med udsigt udover hele Sydsjælland og tilbage ad en anden boardwalk igennem det kuperede terræn med unge og gamle træer.

Åbningen af tårnet for offentligheden sker på nøjagtig samme dato, som Eiffeltårnet åbnede for 130 år siden, og Camp Adventure håber, at trætårnet på samme måde vil blive et ikon og tiltrække turister fra nær og fjern.

Fra skovbund til gangbro af egetræ

Designet og arkitekturen spiller en væsentlig rolle for hele oplevelsen og har allerede vakt opsigt udover Danmarks grænser. Tårnet er tegnet af EFFEKT Arkitekter.

Gisselfeld

”Tårnet består af en 650 meter lang spiraliserende rampe, som langsomt fører de besøgende fra skovbunden og op gennem trækronerne til en fantastisk udsigt ud over landskabet. Selvom tårnets organiske form er spektakulær, har vi designet det til at blive bygget af helt lige stålrør. Gangbroen bygger vi af egetræsplanker fra et lokalt bæredygtigt skovbrug.”, fortæller partner i EFFEKT Arkitekter Tue Hesselberg Foged.

Camp Adventure er placeret lidt syd for Haslev i Faxe Kommune, og tårnet er åbent for besøgende nu. Den tilhørende klatrepark åbner den 13. april 2019.

Se video om tårnet hos DR

Fotos: EFFEKT Arkitekter

Modtag gratis nyt om træ:

3 kommentarer

  1. Torben Skovby siger:

    Støttepillerne er af metal.

  2. Ole Pedersen siger:

    Et TRÆ i stål ?- Nu må I snart kumme på banen og beskrive miljøbelastningen af dette såkaldte træ i STÅL, der er det mest klima belastende materiale vi har i byggeriet – Nu har vi hørt arkitekten i tv stå og forherlige denne sag som det mest bæredygtige – det er en lodret løgn. Der er kun gangbelægningen der er træ som en fornylig recource vi skal bruge meget mere af. Kejserens nye klæder lever endnu og snoren blev klippet af selveste statsministeren, så er alt godt? – Nej vel, vi må gøre noget mere for “Træ i Byggeriet” God dag – Vh Fabrikant Ole Pedersen – Flexwood A/S

  3. Thorvald Johannes Pedersen siger:

    Jeg troede faktisk at hele tårnet var bygget i træ, når jeg har læst om det tidligere. Det er kun nu jeg opdager at selve den bærende konstruktion er i stål. Altså det er er et flot tårn, men det havde været meget sjovere hvis den bærende konstruktion havde været lavet af runde søjler af limtræ, LVL eller f.eks. Baubuche, alt afhængigt hvilken styrke, der er nødvendigt.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×