TræVærk puster liv i boligdrømme

0

100 m2 lavenergibolig af træ til 1 mio. kr. Det er konceptet bag en ny virksomhed, der vil give boligejere mere overskud til familien.

Af -

I Virring ved Skanderborg vil den 36-årige tømrer Dennis Nielsen give familier mere tid og frihed til at være sammen.

Selv fik han nok af at sidde fastklemt mellem lange arbejdsdage og et dyrt realkreditlån. Han ville have mere tid med familien, men det store hus var en klods om benet. Familien besluttede sig derfor for at sadle om og “downsize” til et mindre hus. Men de er ikke de eneste, som skal have mulighed for at få boligdrøm og familieliv til at gå op.

Træhuse giver mening

Med virksomheden TræVærk vil Dennis Nielsen nu sammen med sin far og sin hustru bygge mindre huse, som flere har råd til at sidde i. Husene kommer til at være på 100-120 m2 og prisen vil være ca. en million kr. Og så skal de naturligvis bygges af træ.

“Mange huse, der har stået i 40-50 år, er ved at blive rykket ned nu. Det er en kæmpe fejl, og regnestykket i husene går ikke op. Det er så klimatungt at lave mursten, når de ikke skal stå længere. Hvis man nu kunne bygge et hus, som ikke var outdated på 200 år for eksempel ved at kigge på paddehatten, som beskytter sin stamme mod fugt. Kunne man bygge et træhus lige sådan, med stort udhæng, så huset altid har tørt træværk, så kan det holde i mange år,” siger han til Horsens Folkeblad og fortsætter:

“Mursten er fint, men træ er som udgangspunkt Co2-neutralt. Det er vokset op af naturen, og når du skal af med det, kan det brændes, eller det rådner op.”

Boligbyggeri med god samvittighed

Netop klimakloge boliger er noget, som Dennis Nielsen håber, at andre også tager til sig.

“Det er min mission hele vejen igennem. Det er det, jeg tænker på, når jeg står op. Hvad jeg kan nå at gøre her. Jeg er 36 år og har cirka det samme antal år tilbage til at være effektiv i, hvis jeg skal nå at skubbe til det her. Jeg kan ikke nå at bygge alle de huse, jeg vil, men jeg kan inspirere, så andre kan spejle sig i os og også vælge at bygge med god samvittighed og ikke bare tænke på penge.”

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Fra tanke til handling

Nyt træsommerhus ved Falsled.

Træhuse i Danmark

Hvorfor valgte vi egentligt et træhus?

Læs mere

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×