Tulipantræet kan måske hjælpe patienter med hjertesygdom

0

Forskning fra Københavns Universitet tyder på, at ekstrakt fra Tulipantræet muligvis kan bremse udviklingen af hjertesygdommen ARVC.

Af

Træ er rart at bo i, kan minimere følelsen af stress, dæmpe dine usunde cravings og sågar speede helbredelsen op, når du er indlagt på hospitalet.

Nu peger ny forskning på, at træ også kan spille en rolle i bremsningen af den uhelbredelige hjertesygdom ARVC, som er skyld i, at hjertets muskelceller gradvist dør ud og erstattes af fedt og arvæv – nærmere bestemt er det Tulipantræet, forskerne mener kan gøre en forskel for hjertepatienterne.

Det skriver Videnskab.dk.

Østasiatisk naturmedicin

Naturmedicinen honokiol udvindes af tulipantræer, og det er dette ekstrakt, forskergruppen har haft succes med at behandle sygdommen med i en musemodel og i stamcelleforsøg i en periode, der har strakt sig over to år.

Honokiol udvindes af tulipantræers bark og blade, og har i Østasien har været brugt som en naturmedicin mod angst og som smertestillende.

Der er endnu ikke foretaget forsøg af honokiols effekt på mennesker, så ny medicin til ARVC-patienter er ikke lige om hjørnet, skriver Videnskab.dk.

 

Kilde: Videnskab.dk

Videnskabelig artikel: Loss of Nuclear Envelope Integrity and Increased Oxidant Production Cause DNA Damage in Adult Hearts Deficient in PKP2: A Molecular Substrate of ARVC

 

 

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.