Tusindvis af skolebørn planter træer for et bedre klima

0

I denne uge deltager 170 skoler i Genplant Planeten, hvor flere tusinde skoleelever trækker i arbejdstøjet og finder de grønne fingre frem.

Af -

I disse dage planter 20.000 flittige skoleelever intet mindre end 50.000 træer rundt om i Danmark. Det sker som en del af Genplant Planeten 2017, hvor 170 skoler i samarbejde med Dansk Skovforening sætter fokus på klimaet.

Det er i år femte gang, at Genplant Planeten afholdes. Ugen blev i dag skudt i gang ved Grønnemose Skole i Gladsaxe. Her startede dagen med sang og en kort tale fra borgmester Trine Græse.

Et langsigtet projekt

Genplant Planeten 2017 varer fra d. 6. til 10. november. I tiden op til projektugen har eleverne fået undervisning i skoven og dens funktion i naturen, samt hvordan træer spiller en nøglerolle i forhold til at mindske CO2-udledning til atmosfæren og afhjælpe nogle af klodens mange klimaproblemer.

Og fokus på skoven og træer stopper ikke når ugen er omme. Med tiden vil mange af de plantede træer nemlig blive til skoleskove og grønne klasseværelser, som de næste mange årgange kan få stor glæde af.

“Det er vigtigt at give vores børn lyst og viden til at udvikle verden i en mere bæredygtig retning. Med Genplant Planeten vil vi give børn mulighed for selv at lære om og handle aktivt i kampen mod klimaforandringer”, siger Dansk Skovforening om projektet.

Genplant Planeten har gennem årene været noget af en succeshistorie. I alt har 90.000 børn indtil videre plantet 240.000 træer over hele landet. Børnene er blevet klogere på klimaforandringer og træers betydning og funktion, og de har gennem samarbejde og flid både været med til at forbedre klimaet og lokalmiljøet.

Foto: Søren Fodgaard.

Genplant Planeten

  • Giver børn mulighed for selv at handle aktivt for et bedre klima ved at plante træer og arbejde innovativt og løsningsorienteret med klima.
  • Sætter fokus på bæredygtigt skovbrug og træanvendelse som klimaløsninger.
  • Fremmer skovrejsning i Danmark.

Genplant Planeten gennemføres af Dansk Skovforening og støttes økonomisk af Nordea-fonden, Ørsted, Udlodningsmidler til friluftsliv, Danske Planteskoler og 15. juni Fonden.

Hvem deltager?

På Genplant Planeten-kortet kan du se, hvilke skoler, der planter hvor og hvornår. Klik på Skoler 2017 i højre margin for at få overblik over de forskellige deltagere.

Hvorfor plante træer?

Der er to måder at formindske mængden af CO2 i atmosfæren: Vi kan udlede mindre CO2 – og vi kan fjerne CO2 fra luften og gemme den.

Træer er fantastiske – de kan begge dele. Derfor har skoven en nøglerolle i forhold til klimaet, fordi træer ved deres fotosyntese kan optage CO2 fra luften og lagre CO2 som kulstof i træernes ved og i jordbunden.

Kilde: Dansk Skovforening.

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Bæredygtig skovdrift

Fundamentet for klimaløsninger med træ.

Fotosyntese

Skovens hjælp til klimaet?

Læs mere

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Følg os på Facebook

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×