Tysk træhybrid med dansk design
En bæredygtig, klimavenlig kontorbygning med træ som omdrejningspunkt og designet af danske C.F. Møller skal bygges i München.
Træ som primært materiale i bygninger vinder mere og mere frem i de såkaldte hybridbygninger, der kombinerer forskellige materialer, så deres egenskaber udnyttes bedst muligt.
Senest har det danske arkitektfirma C.F. Møller bekendtgjort, at det skal stå bag en 20.000 kvadratmeter stor hybridbygning, primært af træ.
Bygningen ved navn i8 skal give et ”bæredygtigt svar på spørgsmålene i morgendagens arbejdsliv”, skriver C.F. Møller i en pressemeddelelse.
Træ er godt for klimaet – også indeklimaet
Trækonstruktionen vil bidrage til en forbedret energibalance og give en behagelig arbejdsatmosfære med et mere naturligt indeklima, påpeger C.F. Møller.
Facaden skal bestå af genanvendt aluminium i en afdæmpet, grøn nuance. På grund af det høje træindhold i interiøret sikrer træhybridkonstruktionen et behageligt indeklima.
“Vi er stolte af at være de første til at realisere en træhybridkonstruktion og et interiør med en stor andel af træ på dette historiske industriområde og dermed kombinere tyske og skandinaviske traditioner. Med i8 forbinder vi principperne om et sundt liv med ideen om et agilt og kreativt arbejde”, forklarer Mads Mandrup Hansen, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects.
Bygning fungerer som CO2-lager
Træbygninger spiller ifølge C.F. Møller Architects en vigtig rolle, når det gælder om at minimere bygge- og anlægssektorens miljøpåvirkning. I nye bygninger er energi- og CO2-udledningen fra produktionen af byggematerialerne (kaldet “indlejret CO2”) ofte højere, end hvis bygningen blev opvarmet i 50 år.
“Hvis vi udskifter beton og stål i den bærende konstruktion med træ, er det muligt at reducere bygningers kulstofindhold med 30 til 50 procent,” fortsætter Mads Mandrup Hansen. Hver kubikmeter træ, der indgår i bygningen, lagrer 750 kg CO2 fra atmosfæren.
Med i8 sigtes mod det højeste niveau af certificering for LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) og DGNB (German Society for Sustainable Building).
Kilde og illustrationer: C.F. Møller
Læs mere:
Modtag gratis nyt om træ:
-
Modtag Træ.dks nyhedsbrev
Få nyheder om træ og andet interessant trænyt direkte i din indbakke.
-
Følg Træ.dk på Facebook
Vi deler nyheder og viden om træ, træprodukter og meget andet trænyt.
-
Følg Træ.dk på Instagram
Vi deler billeder og hygger med quizzer. #trædk
-
Følg Træ.dk på LinkedIn
Networking og brancherelevante nyheder.
-
Følg Træ.dk på Twitter
Få nyhederne med det samme.
-
Følg Træ.dk på Pinterest
Lad dig inspirere af vores opslagstavler.