Ubrugt træ bliver til blødt buende pavillon

0

Gammelt træ i forskellige farvenuancer er som et tredimensionelt puslespil blevet samlet til en smuk, tunnelagtig pavillon – helt uden brug af metal eller andre materialer.

Af -

Det er den japanske arkitekt Kengo Kuma og den australske kunstner Geoff Nees, der har skabt den smukke pavillon ud af træ fra Melbournes Royal Botanic Gardens.

Botanic Pavilion er udført i den japanske tradition for træarkitektur, hvor man tager mindre elementer og sætter dem sammen ved hjælp af snedkerarbejde. Mange af Kumas installationer er lavet ved at samle mindre elementer sammen for at danne større strukturer, fortæller han til internetmagasinet Dezeen.

Kuma og Nees’ design blev bestilt til udstillings-eventen NGV Triennial i Melbourne, Australien, hvor den blev udstillet sammen med koreanske kunstner Lee Ufans maleri Dialogue.

Sorteret efter farve

Målet med pavillonen var at give nyt liv til det “smukke, men ubrugte træ” fra træerne i Melbournes Kongelige Botaniske Have. Kuma og Nees indsamlede tømmer fra træer, der var blevet fældet eller fjernet gennem flere år – noget træ stammede endda helt tilbage fra før den europæiske bosættelse.

Alle træerne kommer fra den samme park, men er af forskellige art – og har derfor forskelligt udseende. Kuma sorterede træstykkerne efter farve for at skabe et mønster, der udvikler sig fra lyst til gradvist mørkere.

”Det vil give [de besøgende] en anden opfattelse af lys og farve i hvert afsnit af pavillonen”, forklarer han til Dezeen.

Kuma uddyber, at den halvcirkelformede pavillon inviterer den besøgende til en rejse, hvor man kan udforske rummet og opleve de forskellige essenser af træ.

Botanic Pavilion er samlet som et tredimensionelt puslespil uden brug af metal, så man kan skille den ad og samle den igen et andet sted.

 

Fotos: Tom Ross & Earl Carter

Installation af “Botanical pavilion”
på udstilling ved NGV Triennial 2020, Melbourne ©

Kengo Kuma and Geoff Nees

 

Kilde: Dezeen

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×