Undersøgelse afdækker holdninger til træbyggeri i Danmark

0

En ny rapport fra UCN viser, at traditioner i branchen, bygningsreglementet og manglende erfaring er de største forhindringer for mere træbyggeri herhjemme.

Af -

Professionshøjskolen UCN har i en ny rapport spurgt 155 aktører i byggebranchen om deres holdning til træbyggeri, skriver Dagens Byggeri.

Langt hovedparten af undersøgelsens deltagere, som tæller blandt andre ingeniører, bygningskonstruktører og arkitekter, er positive over for at bruge mere træ i byggeriet.

Men udfordringer som blandt andet fugtproblemer, akustik og lydisolering, manglende viden og erfaring,  vedligeholdelse og bygningsreglementets brandkrav spænder ben for træbyggeriet herhjemme, viser rapporten.

”Det (bygningsreglementet – red.) er vi nødt til at kigge på, hvis vi skal have flere høje bygninger opført med en høj grad af træ som materiale. Samtidig kan vi se, at mange aktører i byggebranchen mangler viden om, hvilke løsninger der findes for at kunne overholde kravene, som især drejer sig om dokumentation for brandimprægnering, fortæller lektor Aysar Dawod Selman, som er en af initiativtagerne til rapporten.

Brug for mere viden

Resultaterne viser ifølge Aysar Dawod Selman, at der er behov for videreuddannelse af branchen, og uddannelserne til byggebranchen har samtidig et stort ansvar i forhold til at klæde fremtidens bygningskonstruktører, ingeniører, arkitekter og tømrere på til både at vælge og arbejde med mere naturlige byggematerialer såsom træ.

”Forskning viser, at en stigning i anvendelse af træ i byggeriet på 10 % vil spare 2 millioner tons CO2 i løbet af de næste 10 år. Der er et kæmpe potentiale, og det er afgørende for den grønne omstilling, at træ bliver et langt mere naturligt valg af byggemateriale, end det er i dag”, siger Aysar Dawod Selman.

Læs rapporten Holdinger til træbyggeri her

Kilde: Dagens byggeri

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×