USA’s største CLT-fabrik slår dørene op

0

Amerikanerne er notorisk kendt for at skulle gøre alting ”bigger” – og man må bare sige, at Katerras nye CLT-fabrik i staten Washington ikke skuffer på dén konto.

Af -

Tags: ,

Mere end 117.000 kvadratmeter i Spokane (Washington) er dækket af en ny fabrik, der udover medarbejdere og massevis af træ også indeholder verdens største CLT-presse. På fabrikken, som åbnede i september 2019, vil man årligt producere byggematerialer til tusindvis af lejligheder og studieboliger.

Foto: Katerra

Bag fabrikken står teknologivirksomheden Katerra, som med blot fire år på bagen er i vækst med kontorer, fabrikker og byggeprojekter både hjemme i USA og i udlandet. Virksomheden udvikler og leverer bæredygtige, skalerbare og økonomisk levedygtige løsninger til byggeriet.

Potentiale i CLT

Foto: Katerra

Katerras fokus på teknologi og udvikling afspejler sig i den nye fabrik, hvor der bliver foretaget avancerede geometriske og biometriske målinger, og kunstig intelligens bruges for at forbedre sikkerheden og reducere mængden af affald.

”CLT lever fuldstændig op til Katerras principper for produktudvikling – det er teknologisk avanceret, bæredygtigt og tilbyder betydelige omkostnings- og tidsbesparelser. Vi har investeret i at skabe den største CLT-fabrik i Nordamerika, fordi vi tror på potentialet i CLT og ønsker at se dette fantastiske materiale blive mainstream”, siger Michael Marks, administrerende direktør og medstifter af Katerra i en pressemeddelelse.

Kilde: Katerra

 

Foto: Katerra

Foto: Katerra

 

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×