Vælg bæredygtigt

1

Det skal være endnu nemmere for håndværkere og kunderådgiverne at vælge bæredygtige byggematerialer, når der bygges og renoveres. Det mener en række organisationer i byggebranchen, som sammen har skabt initiativet "Vælg bæredygtigt".

Af -

Det er ikke nødvendigvis enkelt at gennemskue, i hvilken grad en løsning er bæredygtig. Eller hvad det egentlig præcist kræver af materialer.

Ifølge brancheorganisationen Danske Byggecentre er der fortsat en udbredt mangel om bæredygtigt byggeri hos særligt små og mellemstore håndværksvirksomheder. Derfor har de i samarbejde med Dansk Byggeri og Smith Innovation med støtte fra Grundejernes Investeringsfond skabt “Vælg bæredygtigt”, som via brochurer, app og hjemmeside skal udbrede kendskabet til bæredygtighed og bæredygtige materialer – blandt andet træ.

“En af de helt store udfordringer indenfor bæredygtighed i byggeriet er viden. Det kan være svært at gennemskue, hvad det vil sige at bygge eller renovere bæredygtigt. Hos Danske Byggecentre vil vi gerne hjælpe med at få bæredygtighed ned i øjenhøjde for alle i branchen”, fortæller Palle Thomsen, adm. direktør hos Danske Byggecentre.

Et hurtigt overblik

“Vælg bæredygtigt”-materialet henvender sig især til de udførende håndværkere og kunderådgiverne i de danske byggecentre, der hver dag rådgiver både professionelle og private kunder. Materialet er tilgængeligt ude hos de danske byggecentre, og det ligger også online. Er man mere app-typen, kan man downloade “vælgbæredygtigt” hos både Appstore og Google Play. på hjemmesiden www.vælgbæredygtigt.dk, og det er muligt at downloade Appen ”vælgbæredygtigt” igennem IOS eller Android.

Målet med branchesamarbejdet er at tilbyde et konkret svar, når man står og skal træffe en beslutning. Materialet er opdelt i fem principper for valg af bæredygtige byggematerialer og fem materialegrupper. På den måde er det hurtigt for håndværkeren at skabe et overblik, og det kan fungere som opslagsværktøj, når man står på pladsen.

Et generelt hævet videnniveau på området vil gøre det nemmere at træffe det rette valg på et oplyst grundlag, så bæredygtighed ikke vælges fra baseret på fordomme eller manglende viden, lyder det fra Danske Byggecentre.

 

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

En kommentar

  1. Johan buchhorn siger:

    Jeg vil som ikkeprofessionel rose jer for initiativet om at bringe bæredygtighed i fokus.
    Da jeg opfatter dansk byggeri som klasser over byggetraditioner og overvejelser i andre lande , skal jeg opfordre til at de tilgængelige oplysninger også lægges på nettet i engelsk , FRANSK og tysk version:
    De er bare bagud og kan ikke stave til isolering og at isolering ikke bare beskyttet mod kulde men også varme

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×