Verdens højeste træhybrid-bygning på vej til Vancouver

2

Japansk arkitekt bag højhusplan i Vancouver der kan blive verdens højeste træhybrid-bygning.

Af -

Terrace House

Et nyt boligbyggeri, med navnet Terrace House, er under opsejling i Vancouver, i det vestlige Canada, og ifølge planlæggerne bliver det verdens hidtil højeste hybrid-bygning med træ.

Bag højhusprojektet står den anerkendte japanske arkitekt Shigeru Ban, som bl.a. er kendt for sit frivillige arbejde med genopbygning af katastroferamte områder og for at have vundet den eftertragtede Pritkzer Prize i 2014.

Bygningen skal være en træ-hybrid

Der er endnu ikke afsløret detaljer og konkrete tal for projektet, men den overordnede plan er at bygnings øvre del skal bestå af træ omkring en kerne af stål og beton og at bygningen bliver verdens højeste af sin slags.

”Projektet bliver en milepæl som den højeste træhybrid-konstruktion i verden”, fremgår det af en pressemeddelelse fra byggeselskabet PortLiving, der står bag projektet.

Mere træ i større byggerier

Gennem de senere år har der været en tendens til øget brug af  træ i store og høje konstruktioner. Grunden er at bl.a. at træ er lettere og et mere bæredygtigt alternativ, idet CO2 aftrykket er betydelig mindre, end traditionelle materialer som stål og beton. Desuden har træet den klimamæssige fordel at det binder en masse CO2 gennem bygningens levetid.

Terrace House vil blive bygget af lokalt træ fra Britisk Columbia, hvilket yderligere bidrager til lavt CO2-aftryk, da man undgår klimabelastning fra eventuel lang transport.

Bygningen er den seneste i rækken af  høje trækonstruktioner, der blandt andet omfatter forslaget om en 300 meter høj skyskraber i London. Rekordindehaveren ligger dog fortsat i Bergen med sine 14 etager, mens flere er på vej, bl.a. en 24 etagers træbygning i Wien og studenterbolig på 18 etager i Vancouver.

 

2 kommentarer

 1. Ron siger:

  Hi to all, the contents existing at this website are really amazing for people knowledge, well, keep up the nice work fellows.
  maglie calcio a poco prezzo KoreyGord Arsenal kläder
  JerilynLa
  VelmaBcyz Lucile Wardlwmd

 2. Brandi siger:

  Hello friends, how is everything, and what you desire to say about this piece of writing,
  in my view its genuinely amazing in support of me.
  billiga fotbollströjor AbbeyWyld Valencia drakt 2019 Francesco
  EffieMann Stacey RodolfoWe

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Verdens højeste træhus

Video: Se verdens højeste træhus blive opført i Bergen.

300 METER HØJ TRÆSKYSKRABER

Rekordhøj træskyskraber måske på vej til London.

Læs mere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×