Verdens højeste udsigtstårn af træ

Af -

Østrigerne kan noget med træ og nu sætter de endnu engang trumf på med dette næsten 100 meter høje udsigtstårn med bærende limtræskonstruktions.

Det imponerende tårn, som denne sommer er indviet ved byen Keutschach am See i Østrig, er samtidig verdens højeste udsigtstårn bygget af træ.

Tårnet står på det 851 høje bjerg ’Pyramidenkogel’ og fra toppen er der fantastisk panoramaudsigt over det smukke landskab med skov, sø og bjerge.

Skulptur i landskabet

Tårnet har en elliptisk struktur med seksten kraftigt limtræssøjler der snor sig mod himlen som en spektakulær skulptur i landskabet.

Tårnets har ti niveauer fordelt for hver 6,4 meter. Tårnets top har to observation platforme som hver er 3,2 meter høje og hvorfra der er 360° udsigt.

Tårnet er designet af Arkitektfirmaet Klaura, Kaden + Partners i Klagenfurt, mens Rubner Holzbau har produceret de 500 m3 bærende limtræselementer af certificeret bæredygtigt træ fra lokale skove.

De 10 elliptiske ringe og 80 diagonale stivere er lavet af stål.

Pyramidenkkogel

Aussichtsturm Pyramidenkogel er imponerende med sin bærende limtræskonstruktions og 100 meters højde

Længste rutchebane

Udsigtsplatformen i tårnets top kan nås enten med elevator eller hvis man har gode ben via de 400 trappetrin.

Et af tårnets ’højdepunkter’, udover sit unikke design og spektakulære højde, er den 160 meter lange rutchebane, som starter i ca. 50 meters højde. Med rutchebanen tager det under 30 sekunder at nå jorden. Rutchebanen er samtig den længste af sin slags i Europa.

Træ erstatter beton

Det nyopførte tårn erstatter et 54 meter højt betontårn fra 1968 som måtte lade livet i oktober 2012. Herefter kunne konstruktionen af det nye tårn påbegyndes og siden indvies den 20. juni 2013.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×