VIDEO: Indtryk fra en finurlig træudstilling

0

På Træ.dk er vi svært betagede af Møbelsnedkerforeningens udstilling UNFOLDS. Se video og billeder fra vores besøg på Designmuseum Danmark. Se med her!

På Designmuseum Danmark kan man for tiden opleve 25 eminente og finurlige unikaværker af træ. Værkerne udgør Møbelsnedkerforeningens jubilæumsudstilling, UNFOLDS, og er en hyldest til snedkerhåndværk i fremragende kvalitet.

Træ.dk viderebragte i sidste uge en opfordring til at besøge udstillingen fra en mangeårig kender af snedkerfaget, Jørgen Vinther, der beskrev udstillingen som “det mest finurlige og hysterisk præcisionsarbejde jeg har set i mine 60 år som møbelsnedker”.

Nu har vi set udstillingen selv og kan kun give ham ret: Det er et finurligt og hysterisk præcist stykke arbejde de dygtige snedkere har lagt for dagen.

Og for at citere endnu en gæst, så er det “flødeskum for trænørder”, som Martin Einfeldt udtrykte det i en kommentar til Træ.dks artikel.

Se vores indtryk fra udstillingen nedenfor – der er både video og billeder.

Se og hør (og duft og rør)

I modsætning til de fleste andre museumsudstillinger, opfordres man til at se, mærke, dufte og høre værkerne. Et eksempel på dette er denne ultrafine ‘Tillykke-maskine’ af Ken Winther og Akiko Kuwahata, der både fejrer jubilæet med flag og “gave”. 

Et opslag delt af Træ.dk (@trae.dk) den

 

Der er også dette bord, der lever op til udstillingens titel UNFOLDS, da det bogstaveligt talt udfoldes. Bordet i røget eg med beslag af sølv, og er lavet af Erling Christoffersen.

Et opslag delt af Træ.dk (@trae.dk) den

 

Også Martin Dahl har tænkt i pladsoptimerende baner. Med hans ‘Terningemøbel’ kan man frembringe en stol, to stole, stol med bord eller en barneseng.

Et opslag delt af Træ.dk (@trae.dk) den

 

En anden sanselig oplevelse er Anders Lunderskovs ‘Wunderkammer’. Når man først har bukket for kuben, åbner den op for en forunderlig spejlverden, duftende af cedertræ. I kuben gå man på opdagelse i en fascinerende verden af små gemte overraskelser bag massevis af roterende spejle.

Et opslag delt af Træ.dk (@trae.dk) den

 

Er man til snørklede kuglebaner og fysiske puslespil, kan man kaste sig over Teis Dich Abrahamsens ‘Kube i kube i kube’. Her kan både børn og barnlige sjæle få sig lidt af en udfordring. Den tredimensionelle kuglebane vækker begejstring og fascination hos både store og små. Det er ypperligt snedkerarbejde. Der er to videoer og 2 foto – Tryk på pilen i siden af billedet for at se mere.

Et opslag delt af Træ.dk (@trae.dk) den

 

Også Asta Maria Jernholm Mogensen inviterer den besøgende tættere på. Mens ahornboksen ikke ser ud af meget udenpå, gemmer den på en kosmisk hemmelighed.  Tryk på pilen i siden af billedet for at se mere.

Et opslag delt af Træ.dk (@trae.dk) den

 

Det er ikke hver dag, at Møbelsnedkerforeningen har 25 års-jubilæum, og er der nogen bedre måde at fejre det på, end at skeje ud til diskolyset fra Thomas Høyrups ‘Life is like a disco ball’?

Et opslag delt af Træ.dk (@trae.dk) den

 

Dette er blot et udpluk af værker fra udstillingen, og her på redaktionen kan vi ikke andet end at varmt anbefale et besøg. Husk, du kan følge Træ.dk på Instagram og dele billeder med os ved at bruge #trædk.

Dogmer med træ

Møbelsnedkernes værker er skabt ud fra fire kreative dogmer:

  • Værkerne skal være kubeformede og måle 1:1:1.
  • Værkerne skal kunne tåle, at museets gæster rører ved dem.
  • Kuberne skal indeholde et element af sølv.
  • Kuberne skal kunne åbnes på den ene eller anden måde

Udstillingen kan ses på Designmuseum Danmark, Bredgade 68 i indre København, frem til 14. maj 2017.

Fakta

MODTAG GRATIS NYT OM TRÆ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Møbelsnedkerfaget er populært

Møbelsnedkeruddannelsen er populær som aldrig før.

Hysterisk præcision

Udstilling på Designmuseum Danmark er et must for alle med interesse for kreativt træarbejde.

Læs mere

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Følg os

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×