Vinderen af Danish Wood Award 2016 fundet

1

Arkitekter bag smukke og velfungerende lejligheder i træ blev hædret med Danmarks fornemste træpris.

Af

Arkitekt MAA Søren Rasmussen går formentlig i disse dage med et bredere smil end sædvanligt. Hans tegnestue, ONV Arkitekter, fik nemlig torsdag d. 17. november overrakt Danish Wood Award 2016. Priskomiteen havde især lagt vægt på social ansvarlighed og beundringsværdige løsninger inden for socialt boligbyggeri.

“ONV udviser en beundringsværdig social ansvarlighed i kombination med smukke løsninger i træ. Den høje grad af industrialisering gør det billigt at bygge i træ, og dermed er ONVs projekter bæredygtige både socialt, miljømæssigt og økonomisk,” forklarer Mikael Koch, der er formand for priskomiteen og direktør i Træinformation.

vinder_dwa2016_1

Arkitekt MAA Søren Rasmussen modtager på vegne af ONV-Arkitekter Danmarks fornemste Træpris – Danish Wood Award 2016. Foto: Træinformation

Funktionalitet og æstetik til alle

ONV Arkitekter er blandt andet kendt for Signalgården på Amager, Tømmergården i Jyllinge, og det træbaserede typehus, ONV-huset.

”Vi er optaget af at lave billige typehuse, boliger og børnehaver i god kvalitet, og det er skønt, at det bliver værdsat, for hverdagsarkitekturen er absolut værd at kere sig om,” forklarer Søren Rasmussen.

Tegnestuen står også bag konceptet, Venligbolig, der er en nytænkende boligløsning, der indbyder til et socialt fællesskab mellem flygtninge og danskere.

Signalgården: Foto: ONV-Arkitekter

Signalgården: Foto: ONV-Arkitekter

Træ som formidler

Om brugen af træ som materiale i tegnestuens projekter, siger Søren Rasmussen:

”Træ er på alle leder et fantastisk materiale. Det er bæredygtigt, nemt at forarbejde og ikke mindst billigt – og hvis det bliver brugt rigtigt, patinerer det også enormt smukt. Træ har en varme, en glød og en originalitet, som andre materialer har svært ved at hamle op med. Når folk ser vores typehuse, der oftest er træbeklædte, siger de: ’Nej, det var da et dejligt træhus’, men de ville ikke reagere på samme måde, hvis samme hus var støbt i beton. På den måde er træet en fantastisk formidler af moderne arkitektur, der blødgør hjerte, sind og øjne”.

Tags:

Læs mere på Træ.dk:

Modtag gratis nyt om træ:

Læs mere om Træprisen:

Læs mere om ONV-Arkitekter:

En kommentar

  1. Jacob Berner Rue siger:

    Hvor er tagrender og nedløbsrør på Tømmergården ?

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Det første fodboldstadion i træ

England får verdens første fodboldstadion i træ.

Typehuse af træ – træhuse

Find dit nye træhus her.

Læs mere

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Læs mere

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.