Zoo labber Tømrerprisen i sig

0

Det blev bygningen Zoolab i Zoologisk Have, der løb med dette års prestigefulde pris fra Københavns Tømrerlaug.

Af

Arkitekt Claus Pryds og Zoologisk Have København modtager Tømrerprisen 2022 for det interaktive museum ”Zoolab”.

Bygherre og arkitekt har i forening formået at løse opgaven, så funktion, arkitektur og beliggenhed spiller sammen på en yderst vellykket måde, siger dommerkomiteen bag prisen.

Claus Pryds har en livslang forkærlighed for fyrretræet. Og for at anvende materialer, andre måske rangerer lavere og ikke har som et førstevalg til synlige flader. Zoolab er et harmonisk byggeri, der viser, at et materiale som en simpel krydsfinérplade kan meget mere, når man tør bruge det utraditionelt, lyder det videre i pressemeddelelsen fra Københavns Tømrerlaug.

Zoolab. Foto: Laura Stamer

Med sans for detaljen har Claus Pryds tegnet Zoolab som et hus der overrasker. Det nyplantede træs krone ved Zoolabs bue vil med tiden vokse sig stor og danne en smuk ramme, når man sidder på betonbænken ude eller på træbænken inde.

Selv tagrenderne er tænkt ind i helheden – sænket lidt fra taget så både tagrende og rendejern danner en synlig skulptur. Inde er bygningen fyldt med overraskelser i form af nicher, forskellige loftshøjder, ovenlys fem meter oppe og skiftende akustik, samt smukke åremønstre i krydsfinérpladerne, skriver Københavns Tømrerlaug.

Tømrerprisen

Tømrerprisen på 150.000 kroner uddeles af Københavns Tømrerlaug og har til formål at belønne personer, firmaer, organisationer eller bygherrer, som har udført eller har deltaget i et byggeri, hvor trækonstruktioner indgår som en markant bygningsdel, eller hvor tømrerfaget på anden vis har spillet en afgørende rolle.

Prisen kan også gives ved nytænkning og dristig arkitektur, hvor træ er hovedbygningsdelen.

Tømrerprisen er indstiftet og finansieret af Kirsten og Freddy Johansens Fond.

Kilde: Københavns Tømrerlaug

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.