Fundne emner

Der er fundet 6 resultater

Bytræer skal plantes de rigtige steder

En ny, norsk undersøgelse peger på, at bytræer kan være skyld i en dårligere luftkvalitet, hvis de er placeret på en måde, så de forhindrer partikler i at blæse væk. Der er dog stadig masser af gode grunde til at have mange træer i byerne.

Besøg MiniCO2-træhuset den 6. marts

Hvor meget CO2 kan man spare ved at bruge så meget træ som muligt i bygningsdelene? Det giver opførelsen af MiniCO2 Etagehus TRÆ et kvalificeret svar på. Nu kan du se huset ved selvsyn og høre mere om resultaterne, når Realdania By & Byg inviterer til åbent hus i Fredericia.

Restprodukt fra skoven bliver til robuste byggematerialer

Nanocellulose har ry for at være ”det nye plastik” og bruges allerede i et hav af produkter. Som noget nyt kan det nu også indgå i 3D-printede byggematerialer, der ifølge forskerne bag projektet kan bruges i fremtidens byggebranche som alternativ til CO2-tungere materialer.

Fotokonkurrence: Skove og Innovation

21. marts er International Skovdag, og FAO har i den anledning udskrevet en fotokonkurrence. Emnet er "Skove og Innovation", og du kan deltage indtil den 7. marts 2024.

Magnolia springer ud som rumfarer

En japansk satellit af magnoliatræ er klar til at blive skudt ud i rummet. I modsætning til dem af metal, ødelægger træsatellitter ikke ozonlaget - og med den fart, rumudviklingen har på, kan det vise sig at være en temmelig vigtig egenskab.

“En verden af træ”

Her kan du lytte til Træ.dk’s podcast om at gøre verden bedre ved hjælp af træ.

Før ryddede de markerne. Nu dyrker småbønder på tværs af Afrika millioner af træer på deres jorde

Skovlandbrug skyder op fra øst til vest på det gigantiske kontinent. Det hjælper både klimaet, de afrikanske skove og småbøndernes pengepung. Men det er ikke altid lige nemt at sprede metoden ud.

Plant 250.000 fodboldbaner med skov og brug træet – for klimaets skyld

Et areal der svarer til det meste af Fyn – så meget ny skov kan for alvor sætte skub i den grønne omstilling. Men vi skal i gang nu, og så skal vi anvende meget mere træ i samfundet, lyder opfordringen fra en stribe erhvervsorganisationer, som samtidig præsenterer en ny analyse af den danske træsektor.

Skovstatistik 2022: Sådan går det i de danske skove

Den nyeste skovstatistik fra IGN leverer endnu engang en grundig beskrivelse af udviklingen i de danske skove.

“Det er vigtigt at se træ som andet og mere end et byggemateriale”

Seks skarpe om træ til Line Bruus og Jerry René Petersen, der som led i deres uddannelse til cand. tech. arch. (bygningskonstruktør med overbygning i Arkitekturens Teknologi) har arbejdet med hybridlærk – en krydsning mellem europæisk og japansk lærk – i bærende konstruktioner.

Afsnit 30: Skovbade har en række målbare effekter

Skov er sundt, og træ er dejligt! Men ingen ved hvorfor. I dag skal vi tale om følelser og krop. Vi skal høre om hormoner - kroppens kemiske budbringere, som påvirker cellerne, så det kan mærkes i både krop og sind.

Afsnit 29: Det er ikke bare at plante et hvilket som helst træ

Skove er truet af ødelæggelse og rydning i store dele af verden. Hvis skovene skal genoprettes - og det skal de forhåbentlig - kræver det blandt andet tusindvis af forskellige, velegnede frø og planter. Har verden så det? Ja, det har verden! Ikke mindst takket være fremsynede danske skovfolk og politikere for 70 år siden.

Skoven har brug for træ-sved

Klimaforandringer kan medføre tørke og en reduktion i jordbundens vandindhold. En tør jordbund giver mindre vand til træerne - og det svækker træernes evne til at skabe et køligere og mere stabilt mikroklima, som skovens dyr og planter ellers nyder godt af.

Vikingeskibe får nyt hjem af træ

Nyt Vikingeskibsmuseum i Roskilde, som blandt andet huser fem originale vikingeskibe, skal opføres i træ – både for at knytte an til fortiden og for at tage ansvar for nutidens og fremtidens klimaudfordringer.

Hvem skal vinde Snedkerprisen 2024?

Københavns Snedkerlaug har nu åbnet for indstillinger til dette års prestigefyldte pris.

Solceller skal skabes af træ

Restprodukter fra papirproduktion kan bruges til at lave pålidelige og mindre miljøskadelige solceller, viser forskning ved Linköpings Universitet

Se flere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×