Fundne emner

Der er fundet 7 resultater

Blandede træarter giver renere luft i byerne

I en ny undersøgelse fra Göteborgs Universitet er forskere kommet frem til, at en kombination af løv- og nåletræer i byrummet er en effektiv luftrenser - og at der i øvrigt er forbavsende stor forskel på, hvor meget og hvilken type forurening de forskellige træarter sætter til livs.

Ny lufthavn er en hyldest til schweiziske træ-traditioner

Den efterhånden aldrende Dock A i Zürich Lufthavn skal erstattes med en trækonstruktion, der hylder Schweiz' traditionelle byggestil af træ og samtidig bringer tankerne hen på de schweiziske alper. Danske BIG står bag designet af den nye lufthavnsdel.

“En verden af træ”

Her kan du lytte til Træ.dk’s podcast om at gøre verden bedre ved hjælp af træ.

Træbeklædt ”Lanterne” lyser op i Esbjerg

Det nye maritime center i Esbjerg Havn ved navn Lanternen er beklædt med thermobehandlet fyrretræ og tropiske terrassebrædder.

“Det magiske ved træ er, at hvert eneste stykke har sit eget udtryk, historie og vilje”

Seks skarpe om træ til Laura Kjær, nyuddannet og prisvindende møbeldesigner.

Skovstatistik 2021: Den største hugst i statistikkens historie

Danmarks skovstatistik for 2021 er publiceret og rummer en skattekiste af spændende tal om de danske skove.

Søjlegang af krydsfiner prydede strandpromenade

Arabiske traditioner og islamisk arkitektur blev kombineret i en pop-up søjlegang, der pyntede på sidste års Brighton Festival.

Træer er mere tavse end hidtil troet

Taler træer virkelig sammen gennem et underjordisk rodnet af svampe? Eller er ”Wood Wide Web” blot en lidt for fantasifuld forestilling? Ny forskning dæmper begejstringen og peger på det sidste.

Træ indtager teknologien

Træ er genialt og har et utal af anvendelsesmuligheder - og der kommer hele tiden flere til. På det seneste er træ tilmed begyndt at overtage andre materialers rolle i teknologien, til gavn for ikke mindst klimaet. Det kan du se syv eksempler på her.

Biobaserede etagedæk lyder (rigtig) godt

Nye målinger viser, at etagedæk af biobaserede materialer overholder Bygningsreglementets krav til lydisolering og samtidig kan reducere CO2-aftrykket med op til 70 procent.

Skoven i Skolen vender stærkt tilbage

Efter en lidt omtumlet periode er ude-undervisningsportalen Skoven i Skolen tilbage med en splinterny hjemmeside, der samler viden og ideer til lege og aktiviteter i naturen. Det fejres med et gratis webinar, fuld af inspiration.

Træbyggeri på tapetet

Danmarks største trækonference Build in Wood slår snart dørene op igen. I maj mødes træentusiaster til netværk og en status på træbyggeri i Danmark og et kig på både afsluttede, igangværende og kommende træprojekter i ind- og udland.

Spiralformet pavillon skal pirre sanserne

I Villa Medicis haver i Rom findes den finurlige Pavillon en Bois!. Træ.dk har talt med arkitekterne bag den æstetisk indbydende pavillon, der indbyder til leg og sanselige oplevelser.

“Når man gerne vil skabe noget, er træ bare ofte et go-to materiale”

Seks skarpe om træ til Jacob Sørensen, som netop har vundet DM i Skills i kategorien for tømrer.

“Genbrug af konstruktionstømmer bliver forhåbentligt mere almindeligt i fremtiden”

Seks skarpe om træ til Kristina Bringedal Gedde, som skriver en ph.d. om genbrug af træ for NIBIO (Norsk Institut for Bioøkonomi) og (NTNU) Norges Naturvidenskabelige Universitet.

Dygtige lærlinge dystede på ny

Efter tre intense dage i Messe C Fredericia kunne 45 glade unge mennesker tage en guldmedalje om halsen og lade sig hylde som Danmarks dygtigste lærlinge. Også inden for træbranchens uddannelser blev der fundet nye vindere i årets DM i Skills.

Se flere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×