Fundne emner

Der er fundet 9 resultater

Træer ændrer duft når de bliver stressede

En ny undersøgelse fra Lunds Universitet i Sverige viser, at træerne ændrer duft når de bliver stressede. Det træerne typisk bliver stressede af er klimaforandringer.

Ambitionerne for facader i ubehandlet træ når nye højder

Et nyt projekt skal bane vejen for facader af træ helt op i 22 meters højde. Udførlige brandtest skal ligge grund for tre forskellige eksempelbyggerier i op til seks etager.

Digitalt træfællesskab vokser sig større

Online-platformen Community, der samler professionelle trænørder fra hele verden, er i løbet af sit første leveår vokset til mere end 1.000 medlemmer.

Et stort PLUS af træ

En ny fabrik ved navn PLUS kan måske sætte nye standarder for fremtidens industribygninger. Med en stor mængde træ i konstruktionen og solceller på taget er det ikke overraskende, at ejerne selv kalder fabrikken for ”verdens mest miljøvenlige møbelfabrik”.

“En verden af træ”

Her kan du lytte til Træ.dk’s podcast om at gøre verden bedre ved hjælp af træ.

Træbaseret plast – nu som fuldt cirkulært produkt

Hidtil har det været vanskeligt at lave plast af træ med så højt et fiberindhold, at produktet kan nedbrydes og genbruges. Nu ser det imidlertid ud til, at et svensk forskerteam har brudt koden.

Starten er gået: Bæredygtigt etagebyggeri er i gang

Mere grønt byggeri og mindre CO2 er målet med de to forsøgshuse, som Realdania netop er gået i gang med at bygge i Fredericia. Det ene har træ som primært byggemateriale.

Hvilke plader må vi bruge indenfor?

En læser skal bygge et indendørs træhus i en børnehave og er i tvivl om, hvilke typer plader der må bruges indenfor. Læs Træ.dk's svar her.

Zoo labber Tømrerprisen i sig

Det blev bygningen Zoolab i Zoologisk Have, der løb med dette års prestigefulde pris fra Københavns Tømrerlaug.

Gratis guide til trægulve

Træinformation har netop udgivet en pjece, der hjælper dig med at vælge det rigtige trægulv - og tips og tricks til, hvordan du bedst vedligeholder det.

Ny biobaseret lim kan erstatte skadelige stoffer i træprodukter

Finske forskere har ved hjælp af en hurtig og energieffektiv fremstillingsproces udviklet et klæbemiddel, som kan erstatte den lim, der i dag bliver brugt til blandt andet spånplader i byggeri.

Klasseværelse af træ skaber ramme for undervisning og leg

På en gammel parkeringsplads i byen Valencia har arkitekterne Bernat Ivars og Javier Molinero skabt nye rammer for leg og læring. De har omdannet parkeringspladsen til en skolegård og konstrueret et innovativt klasseværelse af træ.

“Det fascinerer mig at åbne en stamme og se, hvad der gemmer sig under barken”

Seks skarpe om træ til møbeldesigner Anne Brandhøj. Siden sin uddannelse på designskolen har Anne været fascineret af træer og deres langsommelige cyklus. I sine design fokuserer hun på det uperfekte og inkorporerer både knaster, revner, harpikslommer, svampeangreb og farvenuancer.

Trævisdom i svenske Wisdome

Svenskerne har fuld fart på træbyggeriet, og ved Teknisk Museum i Stockholm ser en spektakulær bygning helt i træ snart dagens lys.

Stof i æbletræ kan forbedre dialyse

Et stof fra æbletræets bark kan ændre den mest almindelige hjemmedialysebehandling, viser en ny undersøgelse. Stoffet forhindrer cellerne i at optage glukose fra dialysevæsken, hvilket ellers kan give problemer med vægtøgning hos patienterne.

Ny sæson af ”Words on Wood”

American Hardwood Export Council (AHEC) og Disegno-magasinet er klar med tredje sæson af podcasten Words on Wood, som handler om skoven og træindustriens samspil med designere og arkitekter.

Se flere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×