En kreativ kuglespillemaskine lavet af træ

2

Hvad kalder man en maskine der spiller med kugler...?

Af -

Jeg er tosset træ, musik og kreativitet. Og når disse ingredienser blandes, så er chancen for at tingene går op i en højere enhed, ganske store. Sådan er det fx med det svenske band Wintergatans helt fantastisk kuglespillemaskine, som oser af kreativitet, spiller lækker musik og som er lavet af træ.

Jeg ved i øvrigt ikke om man overhovedet kan kalde den for en kuglespillemaskine. Ordet findes i hvert fald ikke i ordbogen – men hvad skal man ellers skal kalde sådan en maskine der spiller med kugler? Oversættelsen fra  ‘marble machine’, altså ‘marmormaskine’, synes jeg lyder for fjollet. Kom gerne med et bud i kommentarfeltet hvis du har et bedre forslag.

Se musikvideoen til nummeret ‘Marble Machine, hvor hovedrollen spilles af en fascinerende, ja kuglespillemaskine, bygget af fortrinsvist træ.

Bag den imponerende maskine står den svenske musiker Martin Molin, som med et håndsving og 2.000 kugler aktiverer både stortromme, bas, vibrafon og andre instrumenter, så den lyder som et helt orkester.

Hvis du er interesseret i at se hvordan maskinen virker, så se disse to videoer herunder, hvor Martin Molin fortæller hvordan trævidunderet er konstrueret og hvordan den fungerer:

Jeg har nu set Wintergatans musikvideo mindst 10 gange, og er stadig fascineret af denne Storm P. lignende træmaskine. Maskinen har måske ikke sikret verdensfreden, men den har gjort min dag gladere og formentlig har den haft en lige så positiv indvirkning på de ca. 38 millioner andre mennesker som har set videoen før mig.

Se videoen og bliv glad og sig for dig selv: “Træ lyder godt”.

57

Trætossen

Blogger om alt mellem himmel og jord - men altid om træ.

Profil

2 kommentarer

 1. Lars Hjertet Jensen siger:

  Kære Tosse
  Hvor er det fedt at der sidder mennesker som dig ude i den vide verden og finder frem til den slags fantastiske ting til os andre! :0)
  Og hvor er fedt at der er tosser derude, der bruger tid på at konstruere den slags fantastiske maskiner! :0)
  Og så af TRÆ!
  Jeg bliver dybt bevæget – og GLAD! :0)
  Det er så FLOT! :0)
  (Jeg har slet ikke store bogstaver nok til denne kommentar).

 2. Alfred siger:

  Fed “Musicafon”???

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Alle blogindlæg fra Trætossen

Tømrer bygger luksusbiler af træ

Sønnen til Truong Van Dao er en heldig lille fyr. Den vietnamesiske tømrer har nemlig bygget både en Ferrari og en Bugatti i børnestørrelse - og det får faktisk Trætossen til at blive en lille smule misundelig! For de er godt nok lækre...

Fotosyntesen på spil

I brætspillet Photosynthesis konkurrerer du med dine medspillere om at vokse og fælde flest træer. Du skal optjene energi fra solen og samtidig passe på, at de andre ikke skygger for dig. Det er da lige noget for trætosser!

Fra skov til træprodukt

Når man elsker træ og træprodukter lige så højt, som Træstossen gør, så er det rent guf at falde over en video som den her. Tryk på play og nyd træets rejse fra skoven til færdigt produkt.

Et cover af træ

Trætossen har fået øje på en virksomhed i Oregon, USA, der har specialiseret sig i at lave træ-covers til mobiltelefoner, spillekonsoller og tablets.

Video: Stole, stole, stole

Stole af alle slags gemmer sig i de ellers så uskyldigt udseende møbler i denne video fra spanske OOO My Designs nye møbelserie Chairs Everywhere.

Video: Træcykel – Årets vinterprojekt?

Den første cykel så dagens lys i Tyskland i starten af 1800-tallet i form af en løbecykel og bestod hovedsageligt af træ. Sidenhen har cyklen udviklet sig, lige fra væltepeteren til brugen af foldecykler af de britiske faldskærmstropper, og til cyklen som vi kender den i dag. Men nu skal vi tilbage til start 1800-tallets brug at materialet træ. I denne video bygges der en cykel af træ i moderne stil.

Se flere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×