Forelsket i Anna Møller

0

Som trætosse kan jeg ikke lade være med at være lidt forelsket i Anna Møller. Her er ikke tale om en henrivende kvinde, men derimod Nationalmuseets galease ved samme navn. Også skonnerterne Bonavista og Fulton, sluppen Ruth, og fyrskibet Gedser Rev er imponerende eksempler på skibstømrernes og bådebyggernes fantastiske håndværk. Video: Nationalmuseet. Foto: Søfart og Maritime Håndværk, Nationalmuseet.

Af -

Filmen viser Galeasen Anna Møller, der efter endt restaurering på Ring-Andersens værft i Svendborg 1976, sejler til København.

Efter ankomsten til Nyhavn ses daværende rigsantikvar P. V. Glob og lederen af Nationalmuseets Skibshistoriske laboratorium Ole Crumlin-Pedersen gå ombord.

Herefter overdrager skibsreder hr. Mærsk Mc-Kinney Møller officielt skibet til Nationalmuseet som en gave.

Et pitstop i Holbæk

Galeasen er normalt funktionsdygtigt og er i de seneste år hver sommer blevet sejlet og vedligeholdt af et skibslaug bestående af frivillige. Det er dog blevet tid til en omfattende restaurering, der udføres i Holbæk af Nationalmuseets egne skibstømrere og bådebyggere.

Der er åbent for publikum alle hverdage mellem kl. 08.30 og 14:30. Lukkeperioder kan dog forekomme, hvis arbejdets karakter tilsiger det, og dette vil blive meldt ud på Facebook.

Et kig ind i agterskibet, hvor man ser de fem nye spanter.

På grund af omfattende svampeangreb har det været nødvendigt at udskifte stort set alle spanter.

Et kig fremefter i skibet.

Linjetegningen er basis for rekonstruktionen af skroget.

De nye spanter forberedes på spanteplanet.

Der tages mål til endnu en skabelon til et spant og målene overføres til skabelonen.

33

Trætossen

Blogger om alt mellem himmel og jord - men altid om træ.

Profil

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Alle blogindlæg fra Trætossen

Forelsket i Anna Møller

Som trætosse kan jeg ikke lade være med at være lidt forelsket i Anna Møller. Her er ikke tale om en henrivende kvinde, men derimod Nationalmuseets galease ved samme navn.

Video: Intarsia

Det er ikke verdens mest mundrette ord, men det er dælme nogle lækre ting og sager. Og så er det jo også bare helt enormt flot håndværk. Se hvordan de fantastiske møbeludsmykninger bliver til.

Video: Et påskeæg af træ

Bliver du udmattet bare ved tanken om at puste æg til påske, så er her måske et alternativ, der kræver knap så meget lungekapacitet (men nok også længere tid). Med valnød, ahorn, peltogyne (kendt som purpleheart) og padauk drejer Frank Howarth et påskeæg, hvor træets farver virkelig kommer flot til udtryk.

Skulpturelle møbler og møbellignende skulpturer

Trætossens kunstsamling: Er det møbler eller skulpturer? Koreanske Lee Jae Hyo tænker ud af boksen med lærk, kamelia, ene og kastanje, når han bygger sine værker op med uventede tværsnit af træet.

Video: Ski for begyndere

Når nu vinteren ikke rigtig vil give slip, så kan man jo lige så godt overgive sig og drømme sig ud på de norske løjper.

En alsidig bænk af træ

30 sammensatte trærammer udgør Tim Miller Studios hvirvel-lignende Coil Bench. Bænken inviterer til leg og til at brugeren sætter sit personlige præg på dens udtryk. Har man funktionalitetsbrillen på, så er fleksibiliteten i det legende design også temmelig smart, da bænken kan tilpasses forskellige rum. Nok er det ikke verdens smukkeste møbel, men underholdende er det i hvert fald for en stund.

Se flere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.

×