Forelsket i Anna Møller

0

Som trætosse kan jeg ikke lade være med at være lidt forelsket i Anna Møller. Her er ikke tale om en henrivende kvinde, men derimod Nationalmuseets galease ved samme navn. Også skonnerterne Bonavista og Fulton, sluppen Ruth, og fyrskibet Gedser Rev er imponerende eksempler på skibstømrernes og bådebyggernes fantastiske håndværk. Video: Nationalmuseet. Foto: Søfart og Maritime Håndværk, Nationalmuseet.

Af -

Filmen viser Galeasen Anna Møller, der efter endt restaurering på Ring-Andersens værft i Svendborg 1976, sejler til København.

Efter ankomsten til Nyhavn ses daværende rigsantikvar P. V. Glob og lederen af Nationalmuseets Skibshistoriske laboratorium Ole Crumlin-Pedersen gå ombord.

Herefter overdrager skibsreder hr. Mærsk Mc-Kinney Møller officielt skibet til Nationalmuseet som en gave.

Et pitstop i Holbæk

Galeasen er normalt funktionsdygtigt og er i de seneste år hver sommer blevet sejlet og vedligeholdt af et skibslaug bestående af frivillige. Det er dog blevet tid til en omfattende restaurering, der udføres i Holbæk af Nationalmuseets egne skibstømrere og bådebyggere.

Der er åbent for publikum alle hverdage mellem kl. 08.30 og 14:30. Lukkeperioder kan dog forekomme, hvis arbejdets karakter tilsiger det, og dette vil blive meldt ud på Facebook.

Et kig ind i agterskibet, hvor man ser de fem nye spanter.

På grund af omfattende svampeangreb har det været nødvendigt at udskifte stort set alle spanter.

Et kig fremefter i skibet.

Linjetegningen er basis for rekonstruktionen af skroget.

De nye spanter forberedes på spanteplanet.

Der tages mål til endnu en skabelon til et spant og målene overføres til skabelonen.

57

Trætossen

Blogger om alt mellem himmel og jord - men altid om træ.

Profil

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Alle blogindlæg fra Trætossen

Tømrer bygger luksusbiler af træ

Sønnen til Truong Van Dao er en heldig lille fyr. Den vietnamesiske tømrer har nemlig bygget både en Ferrari og en Bugatti i børnestørrelse - og det får faktisk Trætossen til at blive en lille smule misundelig! For de er godt nok lækre...

Fotosyntesen på spil

I brætspillet Photosynthesis konkurrerer du med dine medspillere om at vokse og fælde flest træer. Du skal optjene energi fra solen og samtidig passe på, at de andre ikke skygger for dig. Det er da lige noget for trætosser!

Fra skov til træprodukt

Når man elsker træ og træprodukter lige så højt, som Træstossen gør, så er det rent guf at falde over en video som den her. Tryk på play og nyd træets rejse fra skoven til færdigt produkt.

Et cover af træ

Trætossen har fået øje på en virksomhed i Oregon, USA, der har specialiseret sig i at lave træ-covers til mobiltelefoner, spillekonsoller og tablets.

Video: Stole, stole, stole

Stole af alle slags gemmer sig i de ellers så uskyldigt udseende møbler i denne video fra spanske OOO My Designs nye møbelserie Chairs Everywhere.

Video: Træcykel – Årets vinterprojekt?

Den første cykel så dagens lys i Tyskland i starten af 1800-tallet i form af en løbecykel og bestod hovedsageligt af træ. Sidenhen har cyklen udviklet sig, lige fra væltepeteren til brugen af foldecykler af de britiske faldskærmstropper, og til cyklen som vi kender den i dag. Men nu skal vi tilbage til start 1800-tallets brug at materialet træ. I denne video bygges der en cykel af træ i moderne stil.

Se flere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×