Husk udhænget!

5

I 2013 byggede Dennis et stort hus, som belastede både klimaet og hans økonomi. Heldigvis er han blevet klogere siden dengang!
I videoen her forklarer han, hvorfor det så vigtigt er at bygge med et stort udhæng - uanset om huset er i sten eller træ.

22

Dennis Roan Hyllested Nielsen

Dennis Nielsen fra TræVærk blogger om træ og træbyggeri. Bloggen er udtryk for Dennis Nielsens egne holdninger, som Træ.dk ikke nødvendigvis deler og derfor heller ikke kan holdes ansvarlig for.

Profil

5 kommentarer

  1. Thorvald Johannes Pedersen siger:

    Jeg er enig i det med udhæng. Jeg har lige siden jeg i 2007 fik et arbejde, hvor jeg tegnede meget selv (jeg er bygningsingeniør) så vidt muligt tegnet udhæng på husene. Jeg kan ikke huske hvad jeg startede med, men ret hurtigt, tror jeg, blev min sædvane at bruge 500 mm. Tommelfingerreglem om 300 mm pr. meters væghøjde er interessant og god at huske på. Og da et 1-plans hus, typisk er ca. 2,5 m i facaden, giver det så et udhæng på 750 mm – hvilket er relativt meget. Hvis taghældning er stor kan det jo også blive et problem med stort udhæng, da det så vil gå langt ned – med mindre man laver væggen højere… Så i nogle tilfælde, vil det nok blive et kompromis.

  2. Gunner Skovsby siger:

    Jeg har været Tømrermester siden 1968 og har bygger mange 1 plans huse og er enig med Dennis at huse bør have udhæng et 60 cm udhæng + en tagrende giver ca 75 cm udhæng, taler vi om træfacader som Dennis viser på sin model af en væg med udvendig klinkbeklædning, (vandret beklædning). min erfaring er at lodretbeklædning en på to,15gr.skrå snit i bund og min.15 cm over jord har en længere levetid. bedst er hvis der anvendes kernefyr eller lærk/Douglas.

  3. Thorbjørn Henriksson siger:

    Der er megen gammel byggeskik som er blevet glemt/sparet og optimeret væk. God byggeskik er jo som regel opstået for at løse klimatiske udfordringer i byggeriet – fx. udhænget som i dag oftest blot er et spørgsmål om smag. Med hensyn til frostsprængning af fuger kan det hovedsageligt undgås ved brug af kalkmørtel, den er mere smidig og leder vandet ud af fugen i stedet for at suge vand som cementen i en standard fuge gør gør. Endnu en gammel metode som halvt er gået i glemmebogen.

  4. claudiomarek@gmail.com siger:

    Jeg tegner på et lille 1-plans sommerhus, der skal være i en skov/tæt bevokset område med høje træer. Umiddelbart ønsker (jeg som typisk arkitekt!) ikke have lyst til at have udhæng på huset. Jeg har ladet mig fortælle, at solen er værre end regnen for huset. Da der er mange træer på grunden, tænker jeg, at det kan være en formildenede omstændighed? Og så bruge termowood eller robinie/akacie. Jeg hører meget gerne kommentarer!

  5. Jens Peter Neergaard Rasmussen siger:

    Jeg ville vælge Thermowood frem for robinie. Robinie er godt nok bestandigt pga. indholdet af olie, men Thermowood er langt mere formstabilt. Robinie kaster sig ret let.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Alle blogindlæg fra Dennis Roan Hyllested Nielsen

Bæredygtige kvadratmeter

De mest bæredygtige m2 er dem, der aldrig bliver bygget. Så lad være med at bygge større, end der er brug for - uanset hvilket materiale du bygger i, siger Dennis fra TræVærk i ugens blog.

Træ med omtanke

Ugens video fra Dennis fra TræVærk handler om at bruge træ med omtanke. Træ er heldigvis ved at blive moderne igen — men bygger vi ikke klogt kan det give bagslag.

Husk udhænget!

I 2013 byggede Dennis Nielsen fra TræVærk et stort hus, som belastede både klimaet og hans økonomi. Heldigvis er han blevet klogere siden dengang! I videoen her forklarer han, hvorfor det så vigtigt er at bygge med et stort udhæng - uanset om huset er i sten eller træ.

Fri for friturestegt træbeklædning

Bæredygtig beklædning skal ikke behandles - hverken med varme, maling, kobber, olie eller kemi, mener Dennis fra TræVærk. Hvad mener du?

Behandl dit træ ordentligt

Dennis Nielsen fra TræVærk sværger til trætjære. Hvad mener du - er du enig med Dennis?

Dampspærre eller dampbremse?

Dennis Nielsen fra TræVærk ved godt, hvad han foretrækker, når det kommer til spørgsmålet om dampspærre eller dampbremse. Hint: Det er IKKE dampspærren!

Se flere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×