Tags:

Hvem har verdens største…?

0

Min er størst.....Nej, min er...!!

Af -

Der har alle dage været prestige i at have “verdens største”, “højeste” eller “længste” og kampen om at kunne pryde sig med den eftertragtede titel gælder naturligvis også i træbranchen.

“Verdens største” er som så ofte aktuel igen. I denne uge er det nemlig muligt at præsentere “verdens største” træbygning….igen!

Men hov, tænker du måske, der var jo også en “verdens største” i sidste uge. Og ja, der var også en verdens største i sidste uge. Og verdens største bliver den sådan set ved med at være. For hvis kategorien for “verdens største” er skarpt nok defineret, så er der heldigvis plads til alle.

Denne uges “verdens største” er Dalston Lane, centralt beliggende i London, som med omkring 3.800 m3 tømmer bliver verdens største beboelsesejendom bygget af CLT. Tilmed bliver det den højeste træbygning i Storbritannien, men lad nu det ligge.

Men hvordan var det nu lige med “Verdens største massivtræsbyggeri“, Moholt 50/50 i norske Trondheim, som Træ.dk skrev om i sidste uge og som bygges af 6.500 m3 CLT. Den er da større – eller hvad?

Samme spørgsmål stillede vi til Gavin White som er Rambølls engelske afdelingsleder for byggeriet af Dalston Lane og han svarer frit fra leveren:

“Der er altid en risiko ved at komme med den slags udtalelser. Men da vores tømmer-volumen er brugt i én bygning, så mener vi stadig at vi har den største CLT-bygning i verden. Moholt 50/50 i Trondheim er fordelt på 5 bygninger, så pr. bygning er det faktisk kun 1.500 m3”, forklarer Gavin White.

Voila!! Så er der jo ikke mere at skændes om.

For når der skal findes en vinder i kategorierne “verdens største CLT-bygning” og “verdens største CLT-projekt”, så er der heldigvis plads til en vinder i både London og Trondheim.

57

Trætossen

Blogger om alt mellem himmel og jord - men altid om træ.

Profil

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Alle blogindlæg fra Trætossen

Tømrer bygger luksusbiler af træ

Sønnen til Truong Van Dao er en heldig lille fyr. Den vietnamesiske tømrer har nemlig bygget både en Ferrari og en Bugatti i børnestørrelse - og det får faktisk Trætossen til at blive en lille smule misundelig! For de er godt nok lækre...

Fotosyntesen på spil

I brætspillet Photosynthesis konkurrerer du med dine medspillere om at vokse og fælde flest træer. Du skal optjene energi fra solen og samtidig passe på, at de andre ikke skygger for dig. Det er da lige noget for trætosser!

Fra skov til træprodukt

Når man elsker træ og træprodukter lige så højt, som Træstossen gør, så er det rent guf at falde over en video som den her. Tryk på play og nyd træets rejse fra skoven til færdigt produkt.

Et cover af træ

Trætossen har fået øje på en virksomhed i Oregon, USA, der har specialiseret sig i at lave træ-covers til mobiltelefoner, spillekonsoller og tablets.

Video: Stole, stole, stole

Stole af alle slags gemmer sig i de ellers så uskyldigt udseende møbler i denne video fra spanske OOO My Designs nye møbelserie Chairs Everywhere.

Video: Træcykel – Årets vinterprojekt?

Den første cykel så dagens lys i Tyskland i starten af 1800-tallet i form af en løbecykel og bestod hovedsageligt af træ. Sidenhen har cyklen udviklet sig, lige fra væltepeteren til brugen af foldecykler af de britiske faldskærmstropper, og til cyklen som vi kender den i dag. Men nu skal vi tilbage til start 1800-tallets brug at materialet træ. I denne video bygges der en cykel af træ i moderne stil.

Se flere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×