Bygningskonstruktør – en af træets uddannelser

Bygningskonstruktør

Uddannelsens indhold

Uddannelsen til bygningskonstruktør varer 3 ½ år.

Bygningskonstruktøruddannelsen indeholder ikke rene fag hvor der undervises om træ som materiale, men de enkelte uddannelsesinstitutioner har mulighed for at profilere den uddannelse de tilbyder i en særlig retning. Og med både valgfag, specialedel og det afsluttende eksamensprojekt har du mulighed for at specialisere dig indenfor byggeri med træmaterialer.

Du lærer at løse tekniske, administrative og dokumentationsmæssige opgaver på et teoretisk og praktisk grundlag. Det handler om fag som: kommunikation, arbejdsmetode, organisation og samarbejde, informationsteknologi, talforståelse, anvendt matematik/fysik og fremmedsprog. Desuden lærer du om virksomhedsdrift, retsforhold og jura.

Uddannelsen kvalificerer dig til at tilrettelægge, lede og administrere gennemførelsen af bygge- og anlægsopgaver samt at udføre kontrol af produktionsprocessen og deltage i kvalitetsvurderinger. Derfor indgår konstruktion, projektering og projektstyring som særligt væsentlige emner.

Du kan se en video om bygningskonstruktøren.

Jobbet

Som bygningskonstruktør har du mulighed for at arbejde med materialet træ i alle byggeriets faser. Du er i stand til at planlægge, koordinere og lede bygge- og anlægsprojekter. Du kender i detaljer hele byggeprocessen og har et stort ansvar for, at byggeriet bliver færdigt. Nybyggeri og renovering, tilbygning og ombygning i alle materialetyper, herunder træ, kræver kendskab til både nye rationelle byggemetoder og gamle håndværksmæssige metoder og konstruktioner.

Du er det vigtige bindeled mellem bygherre, ingeniører, arkitekter, håndværkere og myndigheder. Derfor skal du både være god til at samarbejde og til at snakke med mennesker, der har en anden baggrund end dig.

Bygningskonstruktører ansættes på arkitekttegnestuer, hos rådgivende ingeniører og hos entreprenører, producenter og leverandører. Men uddannelsen er så bred, at den kan bruges i mange virksomheder i byggebranchen – i stat, amter og kommuner, i bolig- og administrationsselskaber mv. Mange bygningskonstruktører har også egen virksomhed.

Adgangskrav

Du har flere muligheder for at blive optaget på bygningskonstruktøruddannelsen. Det kan enten ske via en studentereksamen, hf, hhx, htx med matematik på C-niveau eller via en erhvervsuddannelse f.eks. tømrer, bygningssnedker  eller maskinsnedker.

Som bygningskonstruktør har du mulighed for at videreuddanne dig til arkitekt eller ingeniør. Du har også store muligheder for videreuddannelse i udlandet.

Hvor finder du mere information

Du kan læse mere om uddannelsen og adgangskrav. Her finder du også frem til hvilke skoler der udbyder uddannelsen.

Du kan også tage kontakt til:

Konstruktørforeningen
Ny Vestergade 13, 3. sal
DK-1471 København K
telefon: 33 36 41 50
fax: 33 36 41 60
http://www.kf.dk

 

Uddannelses Guidens hjemmeside kan du finde mere om dine fremtidige muligheder som bygningskonstruktør.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×