Gulvlægger – en af træets uddannelser

Gulvlæggeren er specialist i at lægge gulve og vurdere hvilke materialer, der skal bruges til et godt gulv. Læs her hvordan man bliver gulvlægger.

Skal gulvet være et sildebensparket eller et klodsgulv? Skal gulvet strøs eller skal det være svømmende? Skal det være et skibsgulv eller et rustikt plankegulv? Der er mange gulve at vælge imellem, men gulvlæggeren ved besked om alle typer gulve og træet er et af hans mange arbejdsmaterialer.

Uddannelsens indhold

Hvis du ønsker at blive gulvlægger starter du på grundforløbet Bygge og anlæg på en teknisk skole.

Grundforløbet på gulvlæggeruddannelsen minder om tømreruddannelsen. På hovedforløbet har gulvlæggeren de bundne specialefag: Belægning på gulve og trapper, Vådrumsarbejde, Gulvrenovering og Specielle gulve. Uddannelsen afsluttes med en svendeprøve.

Gulvlæggeruddannelsen er en vekseluddannelse, hvor du skiftevis er i virksomhedspraktik og på skole. På gulvlæggeruddannelsen arbejder du med hoved og hænder og omsætter teori til praksis. Uddannelsen varer 3 år og 5-10 måneder, hvoraf ca. 45 uger foregår i skole.

Jobbet

 

Der lægges mange trægulve i alle typer byggeri. I hjemmet lægges trægulve efterhånden i alle rum, både i stuen, i køkkenet og i badeværelset. Og trægulve anvendes i sportshaller og i stigende omfang i erhvervsbyggerier, hvor gulvene giver rummet karakter og tilføjer et arkitektonisk og æstetisk løft.

Lægning og vedligeholdelse af trægulve kræver indgående materialekendskab, da træet er et naturligt og variabelt materiale der påvirkes af variationer i både temperatur og luftfugtighed.

Gulvlæggere er ansat i gulvbelægningsfirmaer, tæppeforretninger, tapet- og farvehandlere, byggemarkeder eller du kan være selvstændig med eget firma.

Adgangskrav

Du kan starte på gulvlæggeruddannelsen når du har afsluttet folkeskolens 9. klassetrin. Du kan enten starte direkte i praktik i en virksomhed efter der er indgået en uddannelsesaftale, eller du kan starte på skolen først og så komme i praktik efter skoleopholdet.

Efter svendebrevet er der muligheder for efteruddannelse og adgang til en videregående uddannelse som bygningskonstruktør, diplomingeniør eller arkitekt .

HVOR FINDER DU MERE INFORMATION?

Byggeriets Uddannelser

Bygmestervej 5, 2.
2400 København NV
Telefon 35878787
Fax 35878788
E-mail bygud@bygud.dk

Uddannelses Guidens hjemmeside kan du finde mere om dine jobmuligheder som tømrer.

En kommentar

  1. Magnus Hansen siger:

    Uddannelsen som Gulvlægger kan varmt anbefales.
    Jeg har selv været lærling igennem et helt fantastisk forløb hos https://www.vikinggulvservice.dk/
    Hvis du overvejer at tage uddannelsen så tøv ikke, hvis din drøm er at arbejde med træ og krævertit med dine hænder.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×