Skovarbejder – en af træets uddannelser

Drømmer du om at arbejde midt i naturen under åben himmel året rundt? Så skal du måske blive skovarbejder.

Hvis du vil være skovarbejder har du flere muligheder for at uddanne dig. Du kan enten blive tillært skovarbejder gennem en række kurser af 1-2 ugers varighed eller gennem den 3-årige erhvervsuddannelse til skov- og naturtekniker som det også hedder.

Skovarbejderuddannelsen indhold

Uddannelsen til skov- og naturtekniker er en bred uddannelse med meget praktik i skoven undervejs. Blandt fagene er skovteknik, maskinlære, ergonomi, biologi og økonomi. Uddannelsen varer 3 år. Alternativt kan du stoppe efter 2 år, så bliver du skov- og naturteknikerassistent.

Som skov- og naturtekniker har du mulighed for at videreuddanne dig til skov- og landskabsingeniør.

Jobbet

Som skov- og naturtekniker arbejder du med løsning af praktiske udendørs opgaver – hele året. Du arbejder selvstændigt, og du tager ansvaret for løsningen af dine egne arbejdsopgaver, samtidig med at du organiserer din egen arbejdsdag sammen med dit arbejdshold. De traditionelle skovarbejderopgaver drejer sig om fældning af større eller mindre træer og plantning af skov. Derudover kommer en lang række vedligeholdelses- og plejeopgaver i relation til skovens landskabselementer, bygninger og maskiner, men du kan også arbejde med naturformidling.

Adgangskrav

Hvis du vil være tillært skovarbejder skal du have gennemført en række kurser. Kontakt Skovskolen og hør nærmere om dine muligheder. Hvis du vil følge erhvervsuddannelsen skal du tage grundforløbet på en teknisk skole. Alle, der har opfyldt folkeskolens krav til uddannelse – i praksis. 9. klasse – har krav på at blive optaget på en af de tekniske skoler, der tilbyder grundforløbet “Fra jord til bord” med skovbrug, landbrug, dyrebrug og gartneri.

Hvor finder du mere information?

Skov- og naturteknikere uddannes på Skovskolen i Nødebo i Nordsjælland.  Skovskolen hører til Skov & Landskab, på det Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet. Skovskolen uddanner skovarbejdere, skov- og naturteknikere, skov- og landskabsingeniører, Have- og Park ingeniører og Natur og Kultur formidlere. Skolen har også efteruddannelse af alle kategorier indenfor skov- og landskabssektoren. Skolen har en fast afdeling i Jylland og en rullende afdeling, der gennemfører kurser i landets skove.

HVOR FINDER DU MERE INFORMATION?

Du kan finde yderligere oplysninger om uddannelsen til skov- og landskabsingeniør på:

Skovskolen

Nødebovej 77 A
3480 Fredensborg
Telefon: 3533 1500
https://skovskolen.ku.dk/

Fakta

Modtag gratis nyt om træets uddannelser:

2 kommentarer

 1. Anders Jakobsen siger:

  Hej
  Kan man tage uddannelsen på den faste afdeling i skriver, at i har i Jylland, eller SKAL man til Nøddebo, Fredensborg?
  På forhånd tak for hjælpen.
  Mvh
  Anders Jakobsen

 2. Jimmy Jørgensen siger:

  Hej med jer.

  Alt det der står skrevet her er 100% lige mig.
  Jeg er meget interesseret i at vide den række af kurser (1-2 ugers) der skal til for at blive tillært ? Og hvor de kan tages og prisen på dem ? Og hvad de helt præsis giver en adgang til?
  De bedste hilsner herfra
  Og glæder mig til at hører fra jer specielt da jeg har prøvet at søge disse svar men desværre uden held ? Der er mest om selve uddannelsen på år men der er ikke meget om selve de kurser der skal til? 😊🙏

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Læs også:

TEMA: Uddannelser med træ

Drømmer du om en liv med træ i skoven eller med at forarbejde træ? Så find din træuddannelse her.

Forstkandidat – en af træets uddannelser

Forstkandidaten forener naturens interesser med hensynet til både produktion og rekreative formål i en balance mellem benyttelse og beskyttelse af skov og natur.
Læs mere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×