Uddannelser inden for handel med træ og træprodukter

Ta' en uddannelse der giver indgående kendskab til træarternes egenskaber og anvendelsesmuligheder, så du kan rådgive kunderne bedst muligt.

Hvis du har handelstalent og hvis du drømmer om en karriere i erhvervslivet, har du også mulighed for at forfølge din interesse for træ.

Det kan du gøre ved at vælge en handelsuddannelse, HG (Handelsskolens Grunduddannelse) eller HHX (Højere Handelseksamen), og efterfølgende vælge erhvervsuddannelsen inden for handel, hvor du skiftevis arbejder i en trævirksomhed og uddanner dig på en handelsskole.

 

Uddannelsens indhold

På erhvervsuddannelsen har du mulighed for at uddanne dig indenfor forskellige specialeretninger, herunder salg, indkøb, logistik eller service indenfor træbranchen. Det kunne eksempelvis være et speciale i trælast rettet mod tømmerhandlere eller en detailuddannelse med speciale i salg rettet mod byggemarkeder.

Derudover er der tilrettelagt et særligt uddannelsesforløb for importører, agenter og en gros-handlere.

Hvis du f.eks. vælger at specialisere dig indenfor salg i træbranchen skal du blandt andet lære om Personligt salg og salgsteknikker, kundeadfærd og kundebetjening, præsentationsteknik, markedsføringsværktøjer og selvfølgelig om alle branchens produkter, så du bliver i stand til at give kunderne den bedste rådgivning.

Jobbet

Dit job afhænger selvfølgelig af hvilken specialeretning  du vælger. Uanset om du kommer til at arbejde i en tømmerhandel, et byggemarked, en træimporterende virksomhed eller ligefrem bliver selvstændig, så kommer du til at indgå i tæt dialog med dine kunder, så du skal være god til at kommunikere og tolke deres behov.

Under alle omstændigheder kræver dit job et indgående kendskab til træarternes egenskaber og anvendelsesmuligheder. Blandt flere af de træimporterende virksomheder er der gode muligheder for at komme til at rejse til udlandet.

Adgangskrav

Den mest almindelige måde at komme i gang med en erhvervsuddannelse inden for Handel er, at du er HG2’er eller HHX’er, men du kan kan også starte på uddannelsen hvis du har en studentereksamen. Uddannelsen veksler mellem praktik og skoleophold. Når du underskriver praktikaftalen med handelsvirksomheden varer uddannelsen 2 år.

I løbet af de 2 år deltager du på kursus i 8 – 12 uger, afhængigt af dine forudsætninger når du går i gang. I disse uger arbejder du med supplerende teori og med specifikke emner knyttet den valgte erhvervsuddannelse og den afsluttende fagprøve.

 

Hvor finder du mere information

Du kan finde en oversigt over samtlige handelsskoler i Danmark, der udbyder den grundlæggende handelsuddannelse. Der kan du tage kontakt til en studievejleder, som kan fortælle dig om dine muligheder for at gå handelsvejen.

De specialeuddannelser, som vedrører træbranchens distributionsled gennemføres alle på Mommark Handelskostskole i Sønderjylland:

Kursuscentret Mommark Handelskostskole
Mommarkvej 374
6470 Sydals
Telefon: 7440 7913
www.mommark.dk

 

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×