Tags: , ,

Råd og svamp

3

Af -

Er råd og svamp ikke bare en del af pakken, når man bor i et træhus? Det er vi tit blevet spurgt om.

I videoen her kan du se os aflive nogle af myterne om træhuse.

Husk at du også kan følge os på vores hjemmeside bygbæredygtigt.dk

8

Johannes Damsgaard-Bruhn

Karen og Johannes Damsgaard-Bruhn blogger på træ.dk. Vi gør opmærksom på, at bloggen er udtryk for egne holdninger, som træ.dk ikke nødvendigvis deler og derfor heller ikke kan holdes ansvarlig for.

Profil

3 kommentarer

 1. Thorvald Johannes Pedersen siger:

  Det giver mere og mere mening for mig at et træskelet hus bør – eller næsten skal – isoleres med træfiber isolering. Netop for at få denne åndbare væg. Ulempen ved mineraluld o.lign. er jo at der er man nødt til at bruge dampspærre. Det er i sig selv ikke noget problem, hvis huset er vel ventileret – og hvis dampspærren er fuldstændigt tæt overalt. Men det er på en måde en unødvendig komplikation, når man kan gøre det simplere og bedre med træfiberisolering.

 2. Johannes Damsgaard-Bruhn siger:

  Hej Thorvald,

  jeg er helt enig 🙂 At gøre ting tætte er ikke den nemmeste eller bedste løsning. Ting, der kan ånde, er mere tilgivende, hvis det ikke er helt tæt, og tørrer blot op, hvis det bliver vådt.

  At ventilere et hus, der er helt tæt, er energimæssigt en meget tung opgave. Vi behøver ikke skifte luften – vi trækker den blot ud, da der kommer foropvarmet frisk luft ind af vores vinduer. Det betyder, at vi bruger utrolig lidt energi på opvarmning og ventilation.

  Det kommer der snart en video om 🙂

 3. Jan Olesen siger:

  Hej Johannes,
  Har lige købt et gammelt sommerhus, en bjælkehytte (ikke rå bjælker men tykke profiler) fra 1970. Huset er malet udvendig (ukendt maling) men har rå ubehandlede vægge indvendigt. Huset er usoleret.
  Selv om rå bjælkevægge er charmerende, er vægene ved at være noget trætte at se på og vi vil derfor gerne lysne og friske dem op.
  Jeg er bekymret for at male vægene indvendigt da jeg frygter at fange fugt med råd tilfølge.

  Hvad anbefaler du ?

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Alle blogindlæg fra Johannes Damsgaard-Bruhn

Varmen i et træhus

Se hvordan Karen og Johannes holder varmen i deres træhus - og hvordan de slipper af med den igen.

Er et træhus brandfarligt?

Johannes og Karen er begge to spejdere og lidt nervøse for, om de nu risikerede at futte deres nye hjem af, hvis de lavede bål i haven...? Heldigvis er træhuse aldeles sikre at bo i - også på brandfronten!

Råd og svamp

Er råd og svamp ikke bare en del af pakken, når man bor i et træhus? Se med på bloggen, når Johannes og Karen Damsgaard-Bruhn afliver fordomme om at bo i træhus.

Ny blogger: Om os og vores videoblog

Karen og Johannes Damsgaard-Bruhn er for nylig flyttet ind i deres nybyggede træhus og blogger på træ.dk om alt det, de gerne ville have vidst, inden de gik i gang med at bygge drømmehuset af træ.

Se flere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×