Har træ virkelig antibakterielle egenskaber på et skærebræt?

0

Af -

Hej Træ.dk

Jeg har lige skimmet jeres artikel om Sundhed og træ som giver mig et spørgsmåls-fyldt forhold til artiklen.

F.eks vedr. skærebrætternes antibakteriologiske funktion, så vil jeg mene at det er ophobet opvaskemiddel lagret i overfladen der er årsagen. Dét kunne forklare jeres informationer.

Mvh
Erik

 

Svar

 
Hej Erik

Træs antibakterielle funktion er veldokumenteret. Træ indeholder fra naturens hånd i større eller mindre grad stoffer der hjælper træet til at modstå råd og bakterieangreb. Det er indholdet af garvesyrer og phenoler der giver træet sine antibakterielle egenskaber.

Desuden er træ et hygroskopisk materiale, dvs. træet optager og afgiver fugt i takt med temperatur, luftfugtighed og andre ydre fugtpåvirkninger. Denne egenskab gør at bakterier i større grad tørrer ind når de er i berøring med træet i forhold til f.eks. plast.

Os bekendt har opvaskemidler i almindelighed ingen antibakterielle egenskaber, men er blot et særdeles velegnet vaskemiddel, da sæbes lipofile og hydrofile egenskaber gør fedt og snavs opløseligt i vand.
 
Med venlig hilsen
Træ.dk

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×