Hører CO2 fra fossile brændsler hjemme i atmosfæren?

0

Af -

Hej Træ.dk

I forbindelse med klimadabatten, kunne man godt sige, at afbrænding af olie, gas og kul, i virkelighed er afbrænding af rigtig gammel træ/plantemateriale, der er havnet i jordens skorpe. Samtidig vil man kunne sige, at dette reservelager af energi/CO2 rettelig hører hjem i atmosfæren. Men sådan argumentere man ikke lige i øjeblikket.

Dvs. at der på et eller andet tidspunkt i jordens historie må have været enorme mængde CO2 i atmosfæren.

mvh
Bruce

 

 

Svar

 

Kære Bruce

Det er rigtigt at jordens atmosfære engang har haft et meget højere indhold af CO2 end vi har i dag. Men på det tidspunkt i jordens historie var forholdene ikke gunstige for den slags dyre- og planteliv som vi kender i dag. Det CO2-niveau der findes i atmosfæren i øjeblikket er derimod gunstigt – især hvis niveauet holdes stabilt. Derfor er det på ingen måde ønskeligt at havne på fortidens høje CO2-koncentrationer i atmosfæren.

Ændres forholdene i retning af tidligere CO2-niveauer bliver levevilkårene for dyr og planter ændret, men især bliver den måde som vi mennesker lever på ændret. I et geologisk perspektiv er menneskenes påvirkning et fingerknips, men for os selv kan vores adfærd være destruktiv. Derfor er det en god ide at holde igen med udledningen af CO2.

Nedbringelse af CO2-udledningen kan bl.a. opnås ved at udnytte nogle af de ressourcer som indgår i det nuværende og stabile kulstofkredsløb – nemlig træ. Træ kan både bruges i produkter, som kræver forholdsvis små mængder energi og CO2 at producere, og træ kan bruges til energi i stedet for fossile ressourcer som kul, olie eller gas.

Træ kan derfor tilbyde globale klimaløsninger hvis ressourcerne udnyttes optimalt.

 

Med venlig hilsen
Træ.dk

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×