Hvordan er det muligt at sikre sig imprægnerede brædder af god kvalitet?

0

Af

Til brevkassen.

Vores store fritliggende træterrasse af trykimprægneret fyr har vi været meget glade for. Men nu er den svært nedbrudt efter 10 år. Allerede efter 5 år måtte der skiftes brædder ud her og der, og det er der gjort løbende hvert år. Der er desuden over årene behandlet med Gori for samlet mindst lige så stort et beløb, som træet i sin tid kostede.
Er sandheden ikke, at det ikke er muligt at sikre sig, at man får imprægnerede brædder af god kvalitet? Der er vel simpelthen ingen bredt i træbranchen, som er interesseret i at levere en vare, der er holdbar? Hverken skovindustrien, tømmerhandlerne eller håndværkerne.
Hvis varen holdt, ville der jo gå længere tid, inden de solgte noget nyt. Det er vel simpel logik.

Vi har 4-5 store byggemarkeder her i byen. Jeg har ikke set de gængse fyrrebrædder med NTR mærker nogen steder.

Mvh

Ole

NTR Trykimprægneret træ

Gå efter trykimprægneret træ med NTR mærket som garant for den gode kvalitet. Foto: Træ.dk

Svar

Hej Ole

Tak for henvendelsen.

Der er ingen i hverken skovindustrien, blandt tømmerhandlere eller hos håndværkere der har som mål at levere et dårligt produkt – men ofte er de villige til at levere det som mange kunder efterspørger, nemlig billige produkter. Konkurrencen blandt byggecentrene er hård og for at tiltrække kunderne annonceres der ofte med billige spotvarer. Og i tilfældet med imprægneret træ kan det så være billige brædder, der godt nok er grønne, men har en kvalitet der ikke kan NTR mærkes. Hvis kunden samtidig forventer lang holdbarhed, så er risikoen for skuffelse stor.

NTR = Nordisk Træbeskyttelses Råd: NTR mærket garanterer en vis kvalitet for det trykimprægnerede træ

Din frustration er forståelig og det er naturligvis rigtig ærgerligt at din træterrasse ikke har holdt lige så længe som du forventede. Men jeg vil vove at påstå at det er muligt at sikre sig imprægnerede brædder med NTR mærket som garant for den gode kvalitet. Hvis det NTR mærkede træ ikke ligger fremme, så er det måske gemt på en hylde bagved eller så kan det med sikkerhed bestilles hjem.

Husk at det kun er nødvendigt at anvende NTR A mærket for træ som er i stadig kontakt med jord eller ferskvand. Det kan f.eks. være stolperne der bærer din terrasse. Selve terrassebrædderne, som ikke har jordkontakt, kan nøjes med at være NTR AB. Husk også at NTR GRAN kun bruges til facader og hegn, da gran ikke kan imprægneres i dybden lige som fyr.

Læs evt. mere om trykimprægneret træ på www.tryktrae.dk

Held og lykke med terrassen.

Med venlig hilsen

Træ.dk

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Læs mere:

Stil et spørgsmål om træ

Har du et træ- eller skovrelateret spørgsmål, som du ikke selv kan finde svar på, så send det til Træ.dk's brevkasse.

Spørgsmål og Svar om træ

Herunder kan du læse svar på spørgsmål om træ stillet til Træ.dk's træeksperter.
Læs mere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at træ.dk må opbevare mit navn og e-mail, overføre det til mailplatformen Mailchimp samt sende mig information og nyheder via e-mail.