Hvor meget træ bruges der til at lave papir?

4

Af

Hej Træ.dk

Kan i svare på, hvor meget træ der bruges til at producere 10 kg papir?

Har i nogle data på den mængde af træ der går på at producere en vis mængde papir?

Mvh
Pernille

 

 

Svar

 

Kære Pernille

Træforbruget pr. kilo papir afhænger af mange forskellige faktorer. Dels er der typen af papir. F.eks. bruger man ikke så meget træ til fremstilling af et kilo avispapir som til papir af højere kvalitet.

Desuden er der hele spørgsmålet om genbrug. Hvis papiret lægges i en genbrugscontainer, vil en stor del af det kunne bruges igen og vil derfor ikke kræve brug af ret meget nyt træ.
Endelig kan papir også have andre anvendelser efter brug. Hvis man f.eks. afbrænder papiret på et forbrændingsanlæg, sikrer man at den solenergi som træet opsamlede mens det voksede i skoven, nu bliver nyttiggjort. Afbrænding af papir og andre plantestoffer (= biobrændsel) er et middel til at mindske drivhuseffekten når det betyder at der spares kul, olie og gas.

Som tommelfingerregel kan man sige at der går 2 kg træ til fremstilling af 1 kg papir.

Træet til papirfremstilling kommer typisk fra tyndinger i skovene – tyndinger som fremmer skovenes sundhed og produktionen af tømmer til f.eks. byggeri. Det papir vi bruger i Danmark kommer normalt fra Finland og Sverige. I disse lande er der ingen fare for at skov forsvinder – tværtimod. De opbygger mere og mere træ i deres skove.

Du kan læse mere om papirproduktion og skovbrug i Finland og Sverige her på hjemmesiden.

Vi håber at dette kan bringe dig videre.

 

Med venlig hilsen
Træ.dk

4 kommentarer

 1. Josefine siger:

  Vil der blive mangel på råstoffer til papirfremstilling?

  Bh Josefine

 2. Hannah svendsen siger:

  Hej
  kan i svare på, hvordan skrive og print papir bliver transporteret til Danmark? Og om hvor Danmark for deres skrive og print papir fra?
  Vh Hannah

 3. Maj siger:

  hej jeg er med i et skoleforløb kaldet Edison, og vores ide vedrøre papirsposer osv. for at kunne fremlægge vores ide har vi brug for at vide hvor mange træer det tager at udvikle dem, og hvor meget co2 det udleder.

 4. Line siger:

  Hej,

  jeg er i gang med at skrive en opgave omkring at nedbringe papirforbruget i den virksomhed jeg arbejder i.
  Jeg kan se i skriver, at der går cirka 2 kg træ til fremstilling af 1 kg papir – er det stadig nogle tal der er realistiske?
  Kan i sige noget om, hvor meget CO2 man udleder ved brugen af papir?

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Fremstilling af papir

Papir er fremstillet af træ. Træ er en fornyelig ressource, som i vores del af verden i høj grad genskabes i takt med at den forbruges. Energiforbruget til fremstilling af papir er delvist baseret på fornybare energikilder. Der er gode muligheder for at genbruge papir ved fremstilling af nye papirprodukter eller til energiproduktion ved forbrænding.

Rester fra papirproduktionen bliver til grøn asfalt

Hollandske forskere har forsøgt at lave en en bioasfalt af træ. Lykkes det giver asfalten potentielt store klimamæssige fordele og måske en særlig fordel i Skandinavien. Læs mere her.

Magnetisk nanopapir stærkere end stål

Svenske forskere har udviklet en ny type magnetisk papir der er stærkere end stål. Papiret kan anvendes i alt fra pengesedler til skudsikre veste.

Når papiret slipper op

Det er surt show når der mangler papir på det lille hus. Det må selv tilhængere af det papirløse samfund erkende. Se den sjove reklame her.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.