Må man anvende trykimprægneret træ i beskyttede naturområder?

0

Af -

Kære Træ.dk

Må man anvende trykimpræneret træ NTR-A (eller??) i område der er omfattet af naturbeskyttelseslovens $3?

Aktuelt står vi overfor at skulle etablere en gangbro i vandkant af et vandløb under $3. Vi har fundet frem til at den bedste løsning mht. stolper, burde være at anvende trykimpræneret træ NTR-A.

Mvh
Jens

 

 

Svar

 

Hej Jens

Os bekendt skulle der ikke være problemer med anvendelsen af trykimprægneret træ i forhold til naturbeskyttelseslovens sikring af beskyttede naturtyper.
Vi vil dog alligevel anbefale dig at tage kontakt til Træinformation som står bag hjemmesiden tryktrae.dk. De kan vejlede om helt sikker brug af trykimprægneret træ.

Alternativt kan vi anbefale dig at bruge en træart som eg der har en naturlig lang holdbarhed. I kontakt med jord kan stolper af eg holde i over 25 år. Bemærk dog at det kun er egetræs kerneved der har lang holdbarhed. Splintveddet har dårlig holdbarhed.

Men venlig hilsen
Træ.dk

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Læs også:

Eg

Egen vokser i det meste af verden og er et almindelig forekommende træ i de danske skove. Læs mere

Holdbarhed – Valg af træ

Træ i konstruktioner, der bliver udsat for klimatiske og biologiske påvirkninger, kan have en meget varierende holdbarhed. Holdbarheden kan forlænges ved at følge en række tommelfingerregler der er beskrevet i denne artikel. Hvor man også kan læse om forventet levetid for træarter i forskellige udendørs konstruktioner.

Holdbarhed: Levetider for træ

I denne artikel er en række træarters levetider i forskellige brugsklasser (miljøer) beskrevet. Der findes 5 klasser, og artiklen har en lang række eksempler på hvilke træarter der hører til de forskellige klasser.
Læs mere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×