Tags: ,

Teknologi: Eksperimenter med træ

0

Det varmer et tosset træhjerte, at der i den højteknologiske, IT-drevne fremtid også er plads til træ.

Af -

Træ, der lystrer

På Self-Assembly Lab på MIT arbejder man med programmerbart træ. Her har man gjort det muligt at printe komposittræ, der kan designes til at selv-transformere på kontrolleret vis.

I fremtiden kan det være, at vi ser programmerbart træ som et alternativ til traditionelt bøjet træ, der kræver dampudstyr og omfattende formningsprocesser.

Programmable Wood from Self-Assembly Lab, MIT on Vimeo.

Træhud

Designvirksomheden Wood-Skin eksperimenterer med træ på et kommercielt plan. Produktet, der også kaldes Wood-Skin, skabes ved at forme materialet på origami-lignende vis ved hjælp af software, så det let kan formes til dets formål.

Wood-Skin er lavet af komposit, der består af et tekstillag mellem to hårde materialer, som f.eks. birk, okumé, OSB eller MDF.

Wood-Skin® from Wood-Skin® on Vimeo.

Hvis vægge kunne tale

Forskeren Anna Vallgårda har sammen med kunstneren Henrik Menné skabt et interaktivt plankeværk. Plankeværket reagerer på lyd, og ændrer form og udtryk herefter.

Inspireret af krydsfiner, består plankeværket af tre lag: overfladen af fyrretræ og en mikrofon, det klæbende lag, der sender impulserne fra overfladelaget til databehandlingslaget, og databehandlingslaget, der indeholder en computer, en mikrofonforstærker og et potentiometer.

Mens plankeværket ikke er et materiale i sig selv, er det bl.a. skabt for at få folk til at tænke over mulighederne inden for materialer.

57

Trætossen

Blogger om alt mellem himmel og jord - men altid om træ.

Profil

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Alle blogindlæg fra Trætossen

Tømrer bygger luksusbiler af træ

Sønnen til Truong Van Dao er en heldig lille fyr. Den vietnamesiske tømrer har nemlig bygget både en Ferrari og en Bugatti i børnestørrelse - og det får faktisk Trætossen til at blive en lille smule misundelig! For de er godt nok lækre...

Fotosyntesen på spil

I brætspillet Photosynthesis konkurrerer du med dine medspillere om at vokse og fælde flest træer. Du skal optjene energi fra solen og samtidig passe på, at de andre ikke skygger for dig. Det er da lige noget for trætosser!

Fra skov til træprodukt

Når man elsker træ og træprodukter lige så højt, som Træstossen gør, så er det rent guf at falde over en video som den her. Tryk på play og nyd træets rejse fra skoven til færdigt produkt.

Et cover af træ

Trætossen har fået øje på en virksomhed i Oregon, USA, der har specialiseret sig i at lave træ-covers til mobiltelefoner, spillekonsoller og tablets.

Video: Stole, stole, stole

Stole af alle slags gemmer sig i de ellers så uskyldigt udseende møbler i denne video fra spanske OOO My Designs nye møbelserie Chairs Everywhere.

Video: Træcykel – Årets vinterprojekt?

Den første cykel så dagens lys i Tyskland i starten af 1800-tallet i form af en løbecykel og bestod hovedsageligt af træ. Sidenhen har cyklen udviklet sig, lige fra væltepeteren til brugen af foldecykler af de britiske faldskærmstropper, og til cyklen som vi kender den i dag. Men nu skal vi tilbage til start 1800-tallets brug at materialet træ. I denne video bygges der en cykel af træ i moderne stil.

Se flere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×