Podcastserie om EPD'er

Træ.dk og Træinformation er to organisationer, som samler og spreder viden om træ. Vi har i 2020 og 2021 udgivet en stribe miljøvaredeklarationer – eller EPD’er – for typiske træprodukter til byggeriet.

Lyt til podcasten “En verden af træ” og bliv klogere på, hvordan miljøvaredeklarationerne bruges i praksis.

Tilrettelæggelse og interview: Martin Einfeldt

Podcast #1: Hvorfor lave miljøvaredeklarationer til træprodukter?

Træ.dk og Træinformation har udgivet en stribe miljøvaredeklarationer - eller EPD’er - for typiske træprodukter til byggeriet. I dette afsnit af podcasten "En verden af træ" taler vi med Simon Auken Beck, som var projektleder for Træ.dk i udviklingen af EPD’erne, og med direktør Mikael Koch fra Træinformation.

Podcast #2: Indholdet af miljøvaredeklarationerne

I dette afsnit af podcasten taler vi med ingeniør Charlotte Merlin fra Force Technology. Hun er den kvinde, som fra 2019 til [...]

Podcast #3: Miljøvaredeklarationer styrker livscyklusberegninger på træbyggeri

I dette afsnit af podcasten taler vi med arkitekt og ph.d Kai Kanafani fra Institut for byggeri, by og miljø (BUILD). Vi [...]

Podcast #4: ”Træ svarer til kål i madpyramiden”

I dette afsnit af podcasten taler vi med Pelle Munch-Petersen som er ph.d. og adjunkt på Center for Industriel Arkitektur på Det [...]

Podcast #5: Bæredygtigt byggeri skal være det almindelige byggeri

I dette afsnit af podcasten taler vi med teknisk direktør Lau Raffnsøe fra Green Building Council Danmark, som står for certificering af bæredygtigt byggeri her i landet.

Podcast #6: ”Verden skal have mere skov”

I dette afsnit af podcasten taler vi med Jakob Klaumann, direktør i Dansk Træforening, som repræsenterer danske importører af træ, og Palle Madsen, som har forsket i træressoucer i årtier. Han er tidligere professor i skovdyrkning ved Københavns Universitet og nuværende seniorforsker i eget konsulentfirma Innovasilva.

Podcast #7: “Der er et fuldstændig gigantisk uopdaget potentiale”

I dette afsnit af podcasten taler vi med Lone Wiggers. Hun er arkitekt og partner i C.F. Møller Architects, som tegner masser af træhuse - store træhuse. Især i udlandet.

Podcastserie om EPD’er

Træ.dk og Træinformation er to organisationer, som samler og spreder viden om træ. Vi har i 2020 og 2021 udgivet en stribe [...]

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at træ.dk må opbevare mit navn og e-mail, overføre det til mailplatformen Mailchimp samt sende mig information og nyheder via e-mail.