Træpanelet

Træpanelet er Træ.dk’s håndplukkede smagsdommere med spontane og kvalificerede meninger om vidt forskellige træprodukter og deres design, nytte og markedspotentiale. Træpanelet er:

  • Pil Bredahl, produkt- og møbeldesigner, master i bæredygtighed og design.
  • Claus Felby, professor og forsker i anvendelse af træ, Københavns Universitet.
  • Jørn Duus Hansen, pensioneret reklamemand, kendt fra DR’s serie ”Kender du typen?” i 1990erne.
  • Steffan Iwersen, arkitekt, træhusbygger og ejer af Einrum Architects.

I 2017 bringer Træ.dk 10 artikler med Træpanelets meninger om blandt andet cykler, hjelme, kjoler, slips, biler og pap. Og om modediller, verdens redning og at kunne smide ting ud med god samvittighed.

Træpanelet 1: Træhuse er sundere, og sådan er det

Dette er første del af Træ.dk's artikelserie med Træpanelet. Panelet er håndplukket og består af fire erfarne eksperter, der alle har en kvalificeret mening om træ.
Følg med når træpanelet i de næste 9 uger diskuterer alt om træ, blandt andet cykler, hjelme, kjoler, slips, biler og pap. Og modediller, verdens redning og at kunne smide ting ud med god samvittighed.
I første omgang diskuterer træpanelet træhuse. Træhuse giver velvære, men hvad gør det, hvis man ikke kan dokumentere det?

Træpanelet 2: Det sælger ikke at redde verden

Træ er verdens mest miljøvenlige råstof. Og det bedste for klimaet. Så træmænd tror gerne, at træ sælger sig selv, når [...]

Træpanelet 3: Træcykler protesterer mod stramt tøj og overforbrug

Cykler af træ? For de fleste lyder det stadig som vittighed, men der bliver lavet masser af træcykler - også i Danmark. De [...]

Træpanelet 4: Cykelhjelme af træ siger ”min hjerne er større end din”

Cykelhjelme af træ eller papir? Det er science fiction stadigvæk, men to produkter har været på vej i flere år, og måske [...]

Træpanelet 5: Papmøbler er geniale, når man skal flytte

Pap er så billigt og almindeligt, at man let glemmer, hvor genialt det er. Pap har enorm styrke og bæreevne i forhold til den lave vægt (ligesom træ i det hele taget), og pap kan bruges til langt flere og mere avancerede produkter end bare papkasser.
Find ud af hvordan smagsdommerne har det med pap i femte del af Træ.dk's artikelserie med Træpanelet.

Træpanelet 6: Kan smykker, ure, briller og slips fremme træbyggeri?

Hvordan kan det være, at det er så svært at finde træsmykker? Er ure, briller og slips af træ bare en gimmick? Og ville det fremme træbyggeri, hvis flere udsmykkede sig med træ?
Det og meget andet svarer smagsdommerne på i sjette del af Træ.dk's artikelserie med Træpanelet.

Træpanelet 7: Tekstiler af træ bliver kæmpestort engang

Tekstiler lavet af træ, som f.eks. viskose, lyocell og modal, har et langt bedre miljøregnskab end bomuld. Samtidigt er det blevet populært for virksomheder at have en grøn profil, og efterspørgslen på grønne produkter stiger.

Eller er det bare noget vi tror, fordi vi lever i en lille, nordeuropæisk bæredygtighedsboble? Og hvad er fremtiden for tekstiler af træ? Vi spørger Træpanelet.

Træpanelet 8: Træbiler kommer, men måske usynligt eller førerløst

Biler af træ er stadig et særsyn, men de findes. Der er alt fra den superlækre Splinter til de mest utrolige hjemmebyggede [...]

Træpanelet 9: Dine børn skal bygge tømmerflåder

Små børn kan få masser af trælegetøj ved siden af al plasten. Men inden skolealderen er det meste af træet forsvundet ud af [...]

Træpanelet 10: Træ er det eneste materiale, vi kan bruge mere af

Hvordan ser fremtiden ud for luksustræprodukter, som f.eks. træbadekar, højttalere af rundtræ og eksklusive borde af [...]

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×