Træbyggeri er en kontrolleret kompostbunke

4

I videoblog nummer 3 fortæller Dennis Nielsen om CO2-neutralt byggeri og undrer sig over, hvordan man kan bygge med tunge materialer med den ene hånd og med den anden købe sig fri af "skærsilden" med CO2-aflad.

22

Dennis Roan Hyllested Nielsen

Dennis Nielsen fra TræVærk blogger om træ og træbyggeri. Bloggen er udtryk for Dennis Nielsens egne holdninger, som Træ.dk ikke nødvendigvis deler og derfor heller ikke kan holdes ansvarlig for.

Profil

4 kommentarer

 1. Freddy Hansen siger:

  Rigtigt godt og nødvendigt med dit indslag Dennis. Tak.

 2. Torkel Stentorp siger:

  Hejsa desværre må jeg mene at Dennis virker som en glad amatør som blokker. De fleste tømrer og andre træfolk
  kender jo materialerne og co2 fordelen ved træ. Mvh. Torkel

 3. TræVærk siger:

  Tak Freddy, dejligt med et skulderklap på vejen
  //Dennis TræVærk

 4. TræVærk siger:

  Hej Torkel,
  Tak for din bedømmelse af mig.!
  Jeg må sige at jeg også er af den opfattelse at de fleste håndværkere kender til træ’s fordele osv. men fakta er bare at 90% af alt byggeri stadig opføres med alt for “co2tunge” byggematerialer.
  Pointen med denne video er åbentbart lidt uklar, det beklager jeg – så får du det lige skåret ud i pap:
  Når der beregnes på “co2fodaftryk” bruges der nogle beregningsprogrammer, som indeholder en masse data på produktion af fx. mursten, beton, mineraluld, ståltag, paptag osv.. Hvis mængden af data i computeren er forkert, forbliver regnestykket forkert. Kort sagt, når vi får lavet beregninger på co2fodaftryk ser det ud som om at et træhus sviner næsten lige så meget under produktion som et murstenshus.
  Til info kan jeg fortælle dig at mursten skal op på ca.1000 grader under forbrænding, hvor mange grader produceres træ ved.?
  Til slut vil jeg sige, at lave co2-beregninger er, som at sætte fanden til at læse bibelen – den kan fortolkes på mange måder..!!

  //Dennis
  TræVærk

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Alle blogindlæg fra Dennis Roan Hyllested Nielsen

Bæredygtige kvadratmeter

De mest bæredygtige m2 er dem, der aldrig bliver bygget. Så lad være med at bygge større, end der er brug for - uanset hvilket materiale du bygger i, siger Dennis fra TræVærk i ugens blog.

Træ med omtanke

Ugens video fra Dennis fra TræVærk handler om at bruge træ med omtanke. Træ er heldigvis ved at blive moderne igen — men bygger vi ikke klogt kan det give bagslag.

Husk udhænget!

I 2013 byggede Dennis Nielsen fra TræVærk et stort hus, som belastede både klimaet og hans økonomi. Heldigvis er han blevet klogere siden dengang! I videoen her forklarer han, hvorfor det så vigtigt er at bygge med et stort udhæng - uanset om huset er i sten eller træ.

Fri for friturestegt træbeklædning

Bæredygtig beklædning skal ikke behandles - hverken med varme, maling, kobber, olie eller kemi, mener Dennis fra TræVærk. Hvad mener du?

Behandl dit træ ordentligt

Dennis Nielsen fra TræVærk sværger til trætjære. Hvad mener du - er du enig med Dennis?

Dampspærre eller dampbremse?

Dennis Nielsen fra TræVærk ved godt, hvad han foretrækker, når det kommer til spørgsmålet om dampspærre eller dampbremse. Hint: Det er IKKE dampspærren!

Se flere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×