Video: De mange muligheder med kork

2

Kork-egen (Quercus suber) er et fascinerende træ og kork kan bruges på utroligt mange fantasifulde måder! Se et lille udsnit af mulighederne med kork.

Af -

Du kender nok kork fra korkpropper, men har du nogensinde tænkt over hvordan korkpropper bliver til? Det kan du nu se i videoen nedenfor! Og synes du, at der er lige lovligt meget bark der ikke ender som propper, så er det heldigvis sådan, at meget af den overskydende kork bliver lavet til gulve, opslagstavler, bordskånere m.m.

Kork kan også bruges til tasker! Det lyder måske lidt hippie-agtigt, men man kan få nogle (u)rimeligt lækre tasker ud af kork.

Har man mod på det, kan man også se hvordan korken bliver høstet i nedenstående video. Det er dog ikke en video for de af os, der let bliver søsyge, for kameraarbejdet er noget svingende (bogstaveligt talt). Processen er dog utroligt interessant, og kan man holde til den noget dynamiske video, så er den bestemt et kig værd.

57

Trætossen

Blogger om alt mellem himmel og jord - men altid om træ.

Profil

2 kommentarer

  1. Jacob Rue siger:

    Kork burde være det ideelle materiale til husbygning.
    Vi har korkgulve, der har ligget i 20 år og bliver
    kønnere og lysere med årene.

  2. Thorvald Johs. Pedersen siger:

    Til vinpropper osv. ja – men også til facadebeklædning (som Amorim også laver) såvel som til rumskibe.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Alle blogindlæg fra Trætossen

Tømrer bygger luksusbiler af træ

Sønnen til Truong Van Dao er en heldig lille fyr. Den vietnamesiske tømrer har nemlig bygget både en Ferrari og en Bugatti i børnestørrelse - og det får faktisk Trætossen til at blive en lille smule misundelig! For de er godt nok lækre...

Fotosyntesen på spil

I brætspillet Photosynthesis konkurrerer du med dine medspillere om at vokse og fælde flest træer. Du skal optjene energi fra solen og samtidig passe på, at de andre ikke skygger for dig. Det er da lige noget for trætosser!

Fra skov til træprodukt

Når man elsker træ og træprodukter lige så højt, som Træstossen gør, så er det rent guf at falde over en video som den her. Tryk på play og nyd træets rejse fra skoven til færdigt produkt.

Et cover af træ

Trætossen har fået øje på en virksomhed i Oregon, USA, der har specialiseret sig i at lave træ-covers til mobiltelefoner, spillekonsoller og tablets.

Video: Stole, stole, stole

Stole af alle slags gemmer sig i de ellers så uskyldigt udseende møbler i denne video fra spanske OOO My Designs nye møbelserie Chairs Everywhere.

Video: Træcykel – Årets vinterprojekt?

Den første cykel så dagens lys i Tyskland i starten af 1800-tallet i form af en løbecykel og bestod hovedsageligt af træ. Sidenhen har cyklen udviklet sig, lige fra væltepeteren til brugen af foldecykler af de britiske faldskærmstropper, og til cyklen som vi kender den i dag. Men nu skal vi tilbage til start 1800-tallets brug at materialet træ. I denne video bygges der en cykel af træ i moderne stil.

Se flere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×