Video: De mange muligheder med kork

1

Kork-egen (Quercus suber) er et fascinerende træ og kork kan bruges på utroligt mange fantasifulde måder! Se et lille udsnit af mulighederne med kork.

Af -

Du kender nok kork fra korkpropper, men har du nogensinde tænkt over hvordan korkpropper bliver til? Det kan du nu se i videoen nedenfor! Og synes du, at der er lige lovligt meget bark der ikke ender som propper, så er det heldigvis sådan, at meget af den overskydende kork bliver lavet til gulve, opslagstavler, bordskånere m.m.

Kork kan også bruges til tasker! Det lyder måske lidt hippie-agtigt, men man kan få nogle (u)rimeligt lækre tasker ud af kork.

Har man mod på det, kan man også se hvordan korken bliver høstet i nedenstående video. Det er dog ikke en video for de af os, der let bliver søsyge, for kameraarbejdet er noget svingende (bogstaveligt talt). Processen er dog utroligt interessant, og kan man holde til den noget dynamiske video, så er den bestemt et kig værd.

51

Trætossen

Blogger om alt mellem himmel og jord - men altid om træ.

Profil

En kommentar

  1. Jacob Rue siger:

    Kork burde være det ideelle materiale til husbygning.
    Vi har korkgulve, der har ligget i 20 år og bliver
    kønnere og lysere med årene.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Alle blogindlæg fra Trætossen

Video: Træhus med udsigt

Se et gennemført træhus blive bygget omkring en enkelt stamme! Frem med hammer og søm! Trætossen vil tættere på himlen og trækronerne.

Video: Laserskåret lampe af træ

Trætossen er blevet helt vild med laserskåret produkter af træ! Se eksempelvis denne lampe blive udskåret til et puslespil og samlet!

Video: Fuldt funktionel legetøjslastbil lavet af træ

Hvis der er noget Trætossen elsker, så er det 3D-puslespil - af TRÆ! Denne legetøjslastbil har en funktionel motor samt gearkasse, så den kan både køre fremad, bakke og gå i tomgang. Lastbilen består af 420 laserprintede trædele, og for den der er fiks på fingrene vil det tage 10-12 timer at samle den.

Video: Traditionel papirfremstilling på den langsomme måde

I mere end 800 år har man lavet Kurotani Washi-papir i Japan. Selv om at vi i Danmark ofte kalder det for rispapir, så er papiret faktisk lavet af barken fra papirmorbærtræet. Brug lige fem minutter af din dag på at se denne video og kom heeeelt ned i gear.

Video: Papirflyverprojekt for de særligt tålmodige

Luca Iaconi-Stewart har styr på finmotorikken. Han har brugt 1.000 timer og 100 papirmapper på at skabe 3.000 individuelle flydele, der tilsammen udgør en papirmodel af en Airbus A380.

Video: Traditionelle trædukker

Det er ikke nok at være en drejeglad trætosse, hvis man vil lave en kokeshi-dukke - man skal også være noget så ferm med en pensel. Det er denne dygtige kokeshi-mager, der fremstiller de traditionelle japanske trædukker til UG.

Se flere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×