Video: De mange muligheder med kork

1

Kork-egen (Quercus suber) er et fascinerende træ og kork kan bruges på utroligt mange fantasifulde måder! Se et lille udsnit af mulighederne med kork.

Af -

Du kender nok kork fra korkpropper, men har du nogensinde tænkt over hvordan korkpropper bliver til? Det kan du nu se i videoen nedenfor! Og synes du, at der er lige lovligt meget bark der ikke ender som propper, så er det heldigvis sådan, at meget af den overskydende kork bliver lavet til gulve, opslagstavler, bordskånere m.m.

Kork kan også bruges til tasker! Det lyder måske lidt hippie-agtigt, men man kan få nogle (u)rimeligt lækre tasker ud af kork.

Har man mod på det, kan man også se hvordan korken bliver høstet i nedenstående video. Det er dog ikke en video for de af os, der let bliver søsyge, for kameraarbejdet er noget svingende (bogstaveligt talt). Processen er dog utroligt interessant, og kan man holde til den noget dynamiske video, så er den bestemt et kig værd.

53

Trætossen

Blogger om alt mellem himmel og jord - men altid om træ.

Profil

En kommentar

  1. Jacob Rue siger:

    Kork burde være det ideelle materiale til husbygning.
    Vi har korkgulve, der har ligget i 20 år og bliver
    kønnere og lysere med årene.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Alle blogindlæg fra Trætossen

Video: Stole, stole, stole

Stole af alle slags gemmer sig i de ellers så uskyldigt udseende møbler i denne video fra spanske OOO My Designs nye møbelserie Chairs Everywhere.

Video: Træcykel – Årets vinterprojekt?

Den første cykel så dagens lys i Tyskland i starten af 1800-tallet i form af en løbecykel og bestod hovedsageligt af træ. Sidenhen har cyklen udviklet sig, lige fra væltepeteren til brugen af foldecykler af de britiske faldskærmstropper, og til cyklen som vi kender den i dag. Men nu skal vi tilbage til start 1800-tallets brug at materialet træ. I denne video bygges der en cykel af træ i morderne stil.

Video: Træhus med udsigt

Se et gennemført træhus blive bygget omkring en enkelt stamme! Frem med hammer og søm! Trætossen vil tættere på himlen og trækronerne.

Video: Laserskåret lampe af træ

Trætossen er blevet helt vild med laserskåret produkter af træ! Se eksempelvis denne lampe blive udskåret til et puslespil og samlet!

Video: Fuldt funktionel legetøjslastbil lavet af træ

Hvis der er noget Trætossen elsker, så er det 3D-puslespil - af TRÆ! Denne legetøjslastbil har en funktionel motor samt gearkasse, så den kan både køre fremad, bakke og gå i tomgang. Lastbilen består af 420 laserprintede trædele, og for den der er fiks på fingrene vil det tage 10-12 timer at samle den.

Video: Traditionel papirfremstilling på den langsomme måde

I mere end 800 år har man lavet Kurotani Washi-papir i Japan. Selv om at vi i Danmark ofte kalder det for rispapir, så er papiret faktisk lavet af barken fra papirmorbærtræet. Brug lige fem minutter af din dag på at se denne video og kom heeeelt ned i gear.

Se flere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×