Video: De mange muligheder med kork

1

Kork-egen (Quercus suber) er et fascinerende træ og kork kan bruges på utroligt mange fantasifulde måder! Se et lille udsnit af mulighederne med kork.

Af -

Du kender nok kork fra korkpropper, men har du nogensinde tænkt over hvordan korkpropper bliver til? Det kan du nu se i videoen nedenfor! Og synes du, at der er lige lovligt meget bark der ikke ender som propper, så er det heldigvis sådan, at meget af den overskydende kork bliver lavet til gulve, opslagstavler, bordskånere m.m.

Kork kan også bruges til tasker! Det lyder måske lidt hippie-agtigt, men man kan få nogle (u)rimeligt lækre tasker ud af kork.

Har man mod på det, kan man også se hvordan korken bliver høstet i nedenstående video. Det er dog ikke en video for de af os, der let bliver søsyge, for kameraarbejdet er noget svingende (bogstaveligt talt). Processen er dog utroligt interessant, og kan man holde til den noget dynamiske video, så er den bestemt et kig værd.

42

Trætossen

Blogger om alt mellem himmel og jord - men altid om træ.

Profil

En kommentar

  1. Jacob Rue siger:

    Kork burde være det ideelle materiale til husbygning.
    Vi har korkgulve, der har ligget i 20 år og bliver
    kønnere og lysere med årene.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Alle blogindlæg fra Trætossen

Video: Krydsfinerproduktion i 50erne og nu

Når man ser på fremstillingen af krydsfiner i Canada i 1956 og produktionen i Finland i 2016 er processen stort set den samme. Nu går det bare lynende stærkt og langt det meste er automatiseret.

Sådan laver man en kalender af træ eller pap

Er du ikke helt sikker på hvilken dato det er, så er disse kalender-projekter måske noget for dig.

Video: De mange muligheder med kork

Kork-egen (Quercus suber) er et fascinerende træ og kork kan bruges på utroligt mange fantasifulde måder! Se et lille udsnit af mulighederne med kork.

Video: Lys-magi i skoven

Midt i denne knastørre sommertid er der nogle af os, der søger i skygge under træerne. Men i skoven er der ikke blot køligere temperaturer - den er også spækket med spændende teksturer og flotte former.

Det har kunstnerne Friedrich van Schoor and Tarek Mawad også erfaret. De tilbragte seks uger i skoven, hvor de gik på opdagelse i dens mange udtryk, og med lysprojektioner har de indkapslet dem på helt fantastisk vis.

Video: Træklatrere med en plan

Det hele er nøje planlagt, når disse tyske arborister går i gang med at kronebeskære et gammelt lindetræ, og der bliver helt sikkert ikke gået ned på udstyr. Det gamle træ er plaget af sygdom, men i stedet for at fælde det helt beskærer man det, så også de fremtidige generationer har mulighed for at nyde det smukke træ.

Video: Fra tankskibe til flaskeskibe

Den nu afdøde Ray Gascoigne tilbragte hele sit liv med skibe - først som skibsbygger, så koffardimatros. Han lavede sit første flaskeskib mens han arbejdede ombord på et tankskib, der sejlede fra Fiji til Australien i 1949. Sidenhen blev flaskeskibe hans passion. Med Western Red Cedar (kæmpe-thuja), en masse tålmodighed og en god finmotorik skabte Ray Gascoigne nogle fantastisk flotte flaskeskibe.

Se flere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×