Video: Ski for begyndere

3

Når nu vinteren ikke rigtig vil give slip, så kan man jo lige så godt overgive sig og drømme sig ud på de norske løjper.

Af -

Mens vi danskere har et godt ry for vores træmøbler, så ligger træski noget mere fjernt fra os. Nordmændene virker til gengæld til helt at have styr på det der med sneplankerne. (Mon de bare ser en masse ski for sig i stedet for træer, når de går tur i skoven?)

I tre videoer kan du se hvordan vores norske naboer fremstiller træski – både på den helt langsomme måde og den lidt mindre langsomme måde – og hvilke tanker de gør sig om træet.

57

Trætossen

Blogger om alt mellem himmel og jord - men altid om træ.

Profil

3 kommentarer

 1. Morten Eriksen siger:

  Fedt at se – jeg kan også supplere med denne video om telemark ski
  https://www.youtube.com/watch?v=UbPVqUbcjDY

 2. Mads Høg siger:

  Jeg har et par asketræski som jeg har haft siden jeg var en stor dreng og den eneste smøring de får er med trætjære. Bliver dog ikke brugt så ofte da de kun køre på sne her i DK. Dejligt at se videoerne. Kunne ikke tænke mig at stå på plastic.

  1. Mads siger:

   Hov – glemte at skrive at jeg nu er 63 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Alle blogindlæg fra Trætossen

Tømrer bygger luksusbiler af træ

Sønnen til Truong Van Dao er en heldig lille fyr. Den vietnamesiske tømrer har nemlig bygget både en Ferrari og en Bugatti i børnestørrelse - og det får faktisk Trætossen til at blive en lille smule misundelig! For de er godt nok lækre...

Fotosyntesen på spil

I brætspillet Photosynthesis konkurrerer du med dine medspillere om at vokse og fælde flest træer. Du skal optjene energi fra solen og samtidig passe på, at de andre ikke skygger for dig. Det er da lige noget for trætosser!

Fra skov til træprodukt

Når man elsker træ og træprodukter lige så højt, som Træstossen gør, så er det rent guf at falde over en video som den her. Tryk på play og nyd træets rejse fra skoven til færdigt produkt.

Et cover af træ

Trætossen har fået øje på en virksomhed i Oregon, USA, der har specialiseret sig i at lave træ-covers til mobiltelefoner, spillekonsoller og tablets.

Video: Stole, stole, stole

Stole af alle slags gemmer sig i de ellers så uskyldigt udseende møbler i denne video fra spanske OOO My Designs nye møbelserie Chairs Everywhere.

Video: Træcykel – Årets vinterprojekt?

Den første cykel så dagens lys i Tyskland i starten af 1800-tallet i form af en løbecykel og bestod hovedsageligt af træ. Sidenhen har cyklen udviklet sig, lige fra væltepeteren til brugen af foldecykler af de britiske faldskærmstropper, og til cyklen som vi kender den i dag. Men nu skal vi tilbage til start 1800-tallets brug at materialet træ. I denne video bygges der en cykel af træ i moderne stil.

Se flere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at træ.dk må opbevare mit navn og e-mail, overføre det til mailplatformen Mailchimp samt sende mig information og nyheder via e-mail.