Dansk Skovforening

Skovbrugets brancheorganisation

Skovforeningens formål er at “fremme danske skov- og naturejeres erhvervsmæssige og faglige interesser og ejernes mulighed for at bevare og udvikle naturværdier”.

Skovforeningens medlemmer er skovejere, fx personer, selskaber, fonde og kommuner. Foreningen rummer også  medlemmer der ikke selv ejer skov.

Foreningens kerneområde er vores politiske arbejde for danske skov- og naturejeres interesser.

Vi tilbyder juridisk og økonomisk rådgivning om skov og natur til både ejere og andre.

Udgivelser og nyheder

Dansk Skovforening udgiver månedsbladet Skoven som er skovbrugets fagblad.  Skoven indeholder aktuelle artikler om skovdyrkning, driftteknik, naturpleje og meget mere.

Skovforeningen udgiver også Skoven Nyt som udkommer elektronisk ca. 2-3 gange om måneden.  Et abonnement på Skoven omfatter også Skoven Nyt.

På Dansk Skovforenings hjemmeside bliver der løbende udgivet nyheder. Ønsker du at modtage nyhederne direkte i din mailboks kan du tilmelde dig Skovforeningens nyhedsservice.

Du kan også følge Dansk Skovforening på Facebook og Twitter.

Skovens oplevelser og produkter

Skoven producerer træ – verdens mest miljøvenlige råstof. Men skovene tilbyder også mange andre oplevelser og produkter.

På skovforeningens hjemmeside kan man finde skove der sælger brænde, udlejer huse tæt på skov og natur, tilbyder leje af jagt og udbyder ridekort til skoven. Der er også lister med skove der udbyder eller tillader mountainbike i skov, træklatring, teambuilding og events, orienteringsløb og gravpladser for dyr i skoven.

Skoven i Skolen

Dansk Skovforening er sekretariat for Skoven i Skolen og Udeskole.dk. Det er et undervisningsprojekt der sætter lærere i stand til at flytte dele af skoleundervisningen ud af klasselokalet og ud i fx skoven, til søen, kysten, det åbne land – eller ind i byens rum.

På Skoven i Skolens hjemmeside kan lærere finde udeskole undervisningsforløb til alle fag og klassetrin, aktiviteter med ideer til hvad man kan lave i naturen, opskrifter til bålmad, årstidshjulet som er et planlægningsværktøj, leksikon med viden om dyr, planter, skov og meget mere. Man kan også finde viden om udeskolens teori og praksis – og en række forskningsrapporter om udendørspædagogik.

Skovens Dag

Skovens Dag er den årlige invitation til danskerne om at se hvad skovbruget laver og hvorfor.

Skovens Dag afholdes årligt første søndag i maj, og er blevet arrangeret siden 1994.  På dagen er der cirka 75 arrangementer over hele Danmark.

Skovens Dag arrangeres af Dansk Skovforening og private, kommunale og statsejede skove.

Skovens Dag støttes af Nordea-fonden.

Læs meget mere på Skovens Dags hjemmeside.

Kontakt

Dansk Skovforening
Amalievej 20
1875 Frederiksberg C

Telefon 3324 4266
info@skovforeningen.dk

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×