Blogs om træ

Træ.dk’s bloggere har stor viden, spændende historier og praktiske indspark om træ. Læs deres blogs nedenfor og bliv inspireret om nye vinkler på træ eller bliv klogere på nye spændende træ-emner.

Har du også noget på hjertet om træ – verdens mest miljøvenlige råstof – som du vil dele med omverdenen. Så kan du også bliver træ-blogger på Træ.dk.

Bliv blogger

Kunne du tænke dig at blive blogger på Træ.dk?

Læs mere

Læs blogindlæg

Forelsket i Anna Møller

Som trætosse kan jeg ikke lade være med at være lidt forelsket i Anna Møller. Her er ikke tale om en henrivende kvinde, men derimod Nationalmuseets galease ved samme navn.

Video: Intarsia

Det er ikke verdens mest mundrette ord, men det er dælme nogle lækre ting og sager. Og så er det jo også bare helt enormt flot håndværk. Se hvordan de fantastiske møbeludsmykninger bliver til.

Video: Et påskeæg af træ

Bliver du udmattet bare ved tanken om at puste æg til påske, så er her måske et alternativ, der kræver knap så meget lungekapacitet (men nok også længere tid). Med valnød, ahorn, peltogyne (kendt som purpleheart) og padauk drejer Frank Howarth et påskeæg, hvor træets farver virkelig kommer flot til udtryk.

Skulpturelle møbler og møbellignende skulpturer

Trætossens kunstsamling: Er det møbler eller skulpturer? Koreanske Lee Jae Hyo tænker ud af boksen med lærk, kamelia, ene og kastanje, når han bygger sine værker op med uventede tværsnit af træet.

Video: Ski for begyndere

Når nu vinteren ikke rigtig vil give slip, så kan man jo lige så godt overgive sig og drømme sig ud på de norske løjper.

En alsidig bænk af træ

30 sammensatte trærammer udgør Tim Miller Studios hvirvel-lignende Coil Bench. Bænken inviterer til leg og til at brugeren sætter sit personlige præg på dens udtryk. Har man funktionalitetsbrillen på, så er fleksibiliteten i det legende design også temmelig smart, da bænken kan tilpasses forskellige rum. Nok er det ikke verdens smukkeste møbel, men underholdende er det i hvert fald for en stund.

Video: I skoven

Hvert fjerde år bruger et hold modige og rutinerede skovarbejdere tre måneder i skoven, der ligger op ad den schweiziske sø, Ägerisee. Her manøvrerer de rundt med kædesave i dyb sne blandt enorme træer. Med stor ekspertise og årvågenhed fælder skovarbejderne træerne, så kævlerne i fuld fart kan glide direkte ned i søen og derfra transporteres ind til byen.

Jeg er ikke hundrede på, at Arbejdstilsynet ville være helt glade for et lignende setup i Danmark, men det er nu stadig fascinerende at kigge på.

Video: Stammebåd på den helt lækre og langsomme måde

Går du og drømmer om at sejle rundt i din helt egen stammebåd til sommer, skal du nok snart i gang. I løbet af fire måneder forvandler Rihards Vidzickis sammen med venner og familie en anonym kævle til en fantastisk stammebåd med karakter. Godt håndelag, mange arbejdstimer og masser af tålmodighed er nøgleingredienser når Rihards Vidzickis skaber smukke stammebåde med traditionelt værktøj og teknikker, der er gået i arv.

Video: Hænderne bag gelænderet

Ofte tager vi trappegelændere for givet. Måske fordi vi er for forpustede til at tænke på noget som helst overhovedet, eller fordi vi simpelthen bare ikke skænker det en tanke. Men gelænderet er ikke opstået ud af den blå luft. I de smukke trægelændere ligger der mange timers hårdt arbejde og gedigent håndværk gemt. Se hvordan snedkermester Annette Storm Daley på fineste vis genskaber håndlister og balustre i en trappeopgang.

Video: En skammel bliver til

Oven på juleræs og et brag af en nytårsaften tager jeg mig en stille og rolig start på det nye år. Det gør jeg blandt andet med denne behagelige video af den gode snedker Natsuki Ishitani, som nærmest formår at gøre lyden af værktøjet mod træet helt meditativ.

Slip fantasien fri i snoede og flettede træhuler

Trætossens kunstsamling: Patrick Doughertys hule-konstruktioner af grene og unge træer er til dem, som ikke synes, at pilehytter er udfordrende nok i forvejen.

Realistiske gengivelser af en hverdag i træ

Trætossens kunstsamling: Hvad er specielt ved en papkasse med baseball-kort eller et skærebræt og en kogebog? Randall Rosenthals værker ligner hverdagsobjekter, og her er nøgleordet 'ligner'. For alle værkerne er nemlig træskulpturer, der er skåret ud af den samme træblok og efterfølgende håndmalet. De realistiske træskulpturer af enten lindetræ eller fyrretræ er så veludførte, at man fristes til lige at kigge en ekstra gang.

Skribenter

8

Hans Peter

Blogger om byggeri af nyt træhus af træelementer og om sit liv som bygherre.

Profil
4

Jette Rosendal

Blogger om byggeri af nyt træsommerhus af bæredygtige materialer.

Profil
33

Trætossen

Blogger om alt mellem himmel og jord - men altid om træ.

Profil
Se flere

TRÆAMBASSADØRER


En stribe virksomheder har meldt sig som ambassadører for træ i Danmark.

De arbejder selv med træ på den ene eller den anden måde og de fortæller omverdenen om træets muligheder og egenskaber.

Samtidig støtter de Træ.dk’s arbejde med at formidle veldokumenteret viden om verdens mest miljøvenlige råstof.

Din virksomhed kan også blive træambassadør.

Læs mere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.

×