Årets Bæredygtige Træbyggeri 2023 er åben for indstillinger

0

Af -

Foreningen Træ i Byggeriet lancerede sidste år prisen Årets Bæredygtige Træbyggeri, der tildeles danske byggerier med et bæredygtigt perspektiv gennem anvendelse af træ. Prisen gik sidste år til bofællesskabet Kløverbakken i Odder, og nu er det igen muligt at nominere de træbyggerier, som man mener, fortjener at vinde dette års udgave af den prestigefyldte pris.

“Vi ser frem til at se de mange spændende projekter, der nomineres til prisen i år. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at der er mange kvalificerede kandidater derude, og de positive vinde for træbyggeriet øger feltet af potentielle kandidater”, lyder det fra sekretariatschef i Træ i Byggeriet, Lauritz Rasmussen, som fortsætter:

“Sidste år var det bofællesskabet Kløverbakken, der endte med at vinde prisen. Det gjorde de blandt andet, fordi de havde indtænkt bæredygtighed i flere parametre af projektet. Eksempelvis havde aktørerne bag projektet inkluderet de kommende beboere i beslutningerne om materialevalg, udformningen og beplantningen. Her lå fokusset på, at byggeriet primært skulle bygges af træ, og desuden var det vigtigt for dem at fremme den lokale biodiversitet.”

Erfarne kræfter i dommerpanelet

Dommerkomitéen består igen i år af erfarne fagfolk inden for byggebranchen, herunder Martin L. Petersen, adm. direktør i Frøslev Træ, Mikael Koch, arkitekt og direktør hos Træinformation, Rob Marsh, Head of Sustainability i C.F. Møller og Lauritz Rasmussen, sekretariatschef i Træ i Byggeriet.

Det er frem til den 31. december 2023 muligt at nominere byggeprojekter via Træ i Byggeriets hjemmeside.

Vinderen af prisen afsløres på Build in Wood-konferencen den 22. maj 2024 i København.

 

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×