Asiatisk fusionsbyg
En blanding af traditionelle metoder og moderne teknologi er resulteret i det smukke og specielle House of Three Trees.
Hvad hvis Korea ikke var løbet tør for tømmer til at bygge med for cirka hundrede år siden? Og hvad hvis armeret beton ikke havde været det dominerende materiale i asiatisk arkitektur op igennem det 21. århundrede? Hvordan ville træbygningerne i Østasien så have udviklet sig – og hvordan ville de mon se ud i dag?
Sådan lyder nogle af tankerne bag det sydkoreanske arkitektfirma JK-AR’s ”House of Three Trees”. Firmaet beskriver træhuset som en ”genfødsel af østasiatisk træ-arkitektur”.
Med huset vil JK-AR genindføre den traditionelle træskærerteknik Gong-po – eller Dougong, som den kaldes i Kina – der engang blev brugt over hele Østasien, og vise dens potentiale i kombination med moderne, digitale byggeteknologier.
“Huset skal tjene som eksempel på, hvordan moderne teknologi som designberegning og digital fabrikation kan fortolke traditionel arkitektur. Teknologi kan give østasiatisk træbyggeri potentialet til at udvikle sig i en ny retning”, lyder det fra arkitektfirmaet.
4.006 stykker træ – uden lim og søm
House of Three Trees er lavet af præcis 4.006 stykker træ, som er forbundet og tilsammen skaber tre træformede søjler. Foroven mødes ”træerne” og danner en slags tag, der spænder over loftet i stuen.
Den måde, træstykkerne er sat sammen på, betyder, at de danner en solid struktur. Huset er bygget uden lim eller søm, dels for at følge den traditionelle metode, og dels for at vise, hvor stærkt træ faktisk er.
Væggene er lavet af krydsfiner beklædt med polycarbonat. Det giver isolering og regnvandsbeskyttelse i den kolde vinter i Sydkorea og giver samtidig, hvad JK-AR kalder “en æterisk lethed til bygningen”.
Arkitekterne bag den specielle bygning håber, at teknologi er det, der skal til, for at give østasiatiske trækonstruktioner potentialet til at udvikle sig i en ny retning.
Se video om House of Three Trees:
Modtag gratis nyt om træ:
-
Modtag Træ.dks nyhedsbrev
Få nyheder om træ og andet interessant trænyt direkte i din indbakke.
-
Følg Træ.dk på Facebook
Vi deler nyheder og viden om træ, træprodukter og meget andet trænyt.
-
Følg Træ.dk på Instagram
Vi deler billeder og hygger med quizzer. #trædk
-
Følg Træ.dk på LinkedIn
Networking og brancherelevante nyheder.
-
Følg Træ.dk på Twitter
Få nyhederne med det samme.
-
Følg Træ.dk på Pinterest
Lad dig inspirere af vores opslagstavler.
En kommentar
Fedt nok. 🙂 Jeg synes dog at jeg ser enkelte stålbeslag, især i toppen af tagkonstruktionen.