Design og bæredygtighed i skøn forening

0

Årets FSC Design Award gik til Emma Bukhave Vidarsson og Anna Ohmsen fra Kunstakademiets Arkitektskole for pendellampen Frames.

Af -

51 design- og arkitektstuderende fra hele landet har i november 2018 udstillet deres bud på fremtidens bæredygtige trædesign hos Aller Media på Havneholmen i København. 35 designs blev vurderet af et professionelt dommerpanel fra designbranchen, som oplevede innovative designs lige fra garderobebænke, lamper, reoler og bænk til et altanmøbel.

Førstepladsen gik til Emma Bukhave Vidarsson og Anna Ohmsen fra Kunstakademiets Arkitektskole (KADK) med designet Frames, der ifølge dommerne er en tidløs og dynamisk pendel bestående af simple og gentagne trærammer. Rammerne er udelukkende lavet af FSC-certificeret træ, som understreger designernes fokus på bæredygtighed.

”Frames er æstetisk smuk, arkitektonisk, magisk og dragende, og der er tænkt over former, materialer og farver – alt dette er grundene til, at Frames vinder dette års konkurrence,” lyder begrundelsen fra årets dommerpanel i en pressemeddelelse.

“Der er en befriende taktilitet over lampen, som er et rungende modsvar til den digitale bølge der også skyller ind over belysning som kategori i dag. Lampens ansvarlige profil omkring produktion og fragt har naturligvis også vægtet i bedømmelsen – men det er skønt og bekræftende at se design og ansvarlighed gå hånd og hånd i dette design”, tilføjer Gitte Willemoe Matzen, chef for FDB Møbler hos Coop Danmark A/S og dommer ved konkurrencen.

Ifølge direktør i FSC Danmark Søren Dürr Grue har de studerende i det hele taget vist et højt fagligt niveau og et stort engagement i bæredygtighed.

Og glæden hos de to vindere er heller ikke til at tage fejl af: ”At dommerne har valgt vores design, er en kæmpe cadeau, som ikke helt kan beskrives”, siger de unge designere, der som præmie har vundet et samarbejde med møbelproducenten Kvist Industries.

Udover førstepræmien vandt Emma Bukhave Vidarsson og Anna Ohmsen også Mad & Boligs designpris.

Ærespris til Skagerak

Mad & Boligs ærespris gik i år til Skagerak for at have gjort en forskel. Siden 1976 har Skagerak produceret møbler, havemøbler og accessoires i træ med fokus på etik og bæredygtig produktion.

Om FSC Design Award

FSC Design Award, som arrangeres af FSC Danmark, afholdes i år for tolvte gang. Designkonkurrencen skal udfordre danske design- og arkitektstuderende til at tænke i nye baner og forene bæredygtighed med æstetisk trædesign. Konkurrencens formål er at inspirere fremtidens designere til at tænke bæredygtighed ind i deres designs og se mulighederne i træ som et naturligt element. Konkurrencen gør dermed de unge designere opmærksomme på certificeret træ som et miljørigtigt materiale samt den forskel, som de kan gøre for verdens skove, miljøet, dyr og mennesker ved at træffe et bæredygtigt materialevalg.

Kilde: FSC Danmark

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×