Dynamitsprængning nummer 100 i Dyrehaven

0

Af -

Foto: Skov- og Naturstyrelsen
Oplev dynamitsprængning nummer 100 i Dyrehaven nord for København

Dynamitsprængning nummer 100 i Dyrehaven

”Der sprænges!” Sådan vil det runge i Dyrehaven på søndag den 21. marts 2010, når Skov- og Naturstyrelsen sprænger en trækrone i et 200 år gammelt bøgetræ i luften med dynamit.

Kronen vejer et sted mellem 2-3 ton, og der er tale om sprængning nummer 100 i Dyrehaven, som i virkeligheden hedder Jægersborg Dyrehave.

Skov- og Naturstyrelsen inviterer ALLE til at komme og overvære sprængningen!

Hvor og hvornår

Oplev dynamitsprængning søndag den 21. marts – det foregår kl. 11-13.

Mødested: Dyrehavens hovedindgang v. Klampenborg S-station.

Dynamit i naturens tjeneste

”Vi har gennem de sidste 15 år fjernet 99 farlige træer i Dyrehaven ved hjælp af dynamit. Og på søndag bliver det træ nummer 100. Vi vil gerne invitere publikum i Dyrehaven for at opleve denne særlige begivenhed, hvor dynamitten arbejder i naturens tjeneste”, siger skovløberLars Rugholm fra Skov og Naturstyrelsen, der står i spidsen for sprængningerne.

Dyrehavens gamle trækæmper får normalt lov til at dø en naturlig død. De ender med til sidst, at falde sammen som følge af råd og svamp. Men de steder, hvor træerne udgør en sikkerhedsmæssig risiko, griber Skov- og Naturstyrelsen ind.

Gæsternes sikkerhed

”Ved at bortsprænge trækronerne fjerner vi risikoen for, at store grene vil falde ned, der hvor skovgæsterne færdes. På den måde kan de smukke, gamle træer få lov at stå i op til 50 år ekstra. Dette er til fordel for en lang række insekter og fugle, som finder føde og lever i de døde træer. Alternativet ville være at fælde træerne”, forklarer Lars Rugholm.

Skovløberen tilføjer, at fjernelsen af de gamle trækroner også ville kunne foretages med motorsave. Men så ser det ikke lige så flot ud. Dynamitsprængningen gør, at trækronen ser ud som om den er faldet sammen på en naturlig måde.

Kilde:

Skov- og Naturstyrelsen

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×